ΠΕΝΘΟΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΔΟΛΟΦΟΝΗΜΕΝΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ (17χιλιάδες 1090-2013 )

ΠΕΝΘΟΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΔΟΛΟΦΟΝΗΜΕΝΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ (17χιλιάδες 1990-2013 )

Σάββατο 19 Ιανουαρίου 2013

Τα μεγάλα αφεντικά απαλλάχθηκαν από το «χαράτσι».



Το ΣΚΑΪ του Αλαφούζου και των
εφοπλιστών, που υπερασπίζεται
λυσσασμένα τα μέτρα του Μνημονίου,
δεν πλήρωσε "χαράτσι"
Ο φόρος ΕΕΤΗΔΕ, το γνωστό «χαράτσι της ΔΕΗ», επιβλήθηκε από τη μεγαλοαστική τάξη με στόχο το γονάτισμα και την εξόντωση του ελληνικού λαού. Οι εμπνευστές του, όμως, φρόντισαν ώστε να απαλλαγούν οι ίδιοι απ' το δυσβάσταχτο αυτό βάρος.
Όπως κατήγγειλε η ηγεσία του συνδικάτου των εργαζομένων στη ΔΕΗ, στις αρχές του 2012 φτιάχτηκε νόμος με τον οποίο έχουν έκπτωση 30% τα κτίρια μη οικιακής χρήσης έως 1.000 τετραγωνικά μέτρα και 60% τα κτίρια μη οικιακής χρήσης έως 2.000 τετραγωνικά μέτρα. Το σύνολο των καπιταλιστικών επιχειρήσεων, δηλαδή, εκτός από τις βιομηχανίες, που είχαν εξαιρεθεί από την αρχή της επιβολής του φόρου. Υπήρξαν όμως και πολλοί καπιταλιστές που απαλλάχθηκαν εντελώς από το φόρο και αυτοί, κατά... σύμπτωση, είναι οι γνωστές κυρίαρχες συμμορίες της χώρας, καθώς και άλλοι μεγαλοκαπιταλιστές (ΣΚΑΪ, Δημοσιογραφικός Οργανισμός Λαμπράκη, επιχειρήσεις Μπόμπολα, IKEA, Καζίνο, Βωβός, Αγγελοπουλαίοι κλπ.).
Το αίσχος αυτό αποδεικνύει ότι ζούμε σε ένα καθεστώς χυδαίας δικτατορίας της αστικής τάξης. Που επιβάλλει εξοντωτικούς νόμους στο λαό και η ίδια προκλητικά απολαμβάνει πλούτη και ασυλία για κάθε είδους απάτη. Συνυπεύθυνοι αυτής της δικτατορίας είναι φυσικά το διεφθαρμένο και χρεοκοπημένο πολιτικό σύστημα της χώρας και οι υπηρετίσκοι που το απαρτίζουν. Το ανυπόληπτο κοινοβούλιο έχει γίνει ένας χώρος διεκπεραίωσης των πιο άνομων καπιταλιστικών σχεδίων και δίκαια συγκεντρώνει την οργή και την αγανάκτηση του ελληνικού λαού. Πίσω απ' αυτό, βέβαια, θα πρέπει να δούμε τους βασικούς αίτιους αυτής της κατάστασης, που δεν είναι άλλοι από τους κεφαλαιοκράτες. Πολλά μέτρα, άλλωστε, δεν τα περνάνε ούτε καν απ' τη Βουλή, αλλά με προεδρικά διατάγματα ή απλές υπουργικές αποφάσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου