ΠΕΝΘΟΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΔΟΛΟΦΟΝΗΜΕΝΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ (17χιλιάδες 1090-2013 )

ΠΕΝΘΟΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΔΟΛΟΦΟΝΗΜΕΝΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ (17χιλιάδες 1990-2013 )

Τετάρτη 9 Ιανουαρίου 2013

ΚΑΤΑΡΡΕΕΙ ΤΟ ΣΥΜΠΑΝ.


 ΑΙΤΗΣΗ ΠΤΩΧΕΥΣΗΣ ΑΠΟ SPRIDER STORES,ALEX PAΚ ΚΑΙ ΧΑΖΗΙΩΑΝΝΟΥ ΑΒΕΕ.


ΑΡΚΕΙ ΠΟΥ ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΜΕ ΣΤΟ ΕΥΡΩ, Ε...αντωνάκη !!!

Αίτηση  υπαγωγής στο άρθρο 99 του πτωχευτικού κώδικα υπέβαλαν δυο ακόμη μεγάλες εταιρείες, η Sprider Stores ΑΕ και η Χατζηιωάννου ΑΒΕΕ..

Η διοίκηση του Χρηματιστηρίου της Αθήνας, κατόπιν των ανακοινώσεων των δυο εταιρειών, αποφάσισε την προσωρινή αναστολή διαπραγμάτευσης των μετοχών της Χατζηιωάννου, ενώ θα αξιολογήσει σήμερα το ενδεχόμενο μεταφοράς της εταιρείας στην κατηγορία Επιτήρησης.
Πιο συγκεκριμένα, η Sprider Stores γνωστοποίησε ότι την 8η Ιανουαρίου 2013, υπέβαλε ενώπιον του αρμοδίου Πολυμελούς Πρωτοδικείου Θεσσαλονίκης "αίτηση υπαγωγής της στη διαδικασία εξυγίανσης και λήψης προληπτικών μέτρων, σύμφωνα με τις διατάξεις των άρθρων 99 επομ. του Ν.3588/2007, όπως αυτές αντικαταστάθηκαν και ισχύουν σήμερα.
Η υποβολή της αίτησης κατέστη αναγκαία για τη διασφάλιση της βιωσιμότητας της Εταιρίας, την εξασφάλιση των συμφερόντων των εργαζομένων της και την προστασία της έναντι των πιστωτών της", τονίζει στην ανακοίνωσή της η εταιρεία.
Παράλληλα, επισημαίνει πως η Διοίκηση εκτιμά ότι, μέσω της διαδικασίας της εξυγίανσης, η Εταιρία θα πετύχει την αναδιάρθρωση των οφειλών της και την ομαλή συνέχιση της λειτουργίας της. Παρόμοια και η ανακοίνωση της Χατζηιωάννου ΑΒΕΕ.

Αίτηση πτώχευσης της εταιρείας Alex Pak συζητείται το πρωί της Τετάρτης στο Πρωτοδικείο Αθηνών. Tα καταστήματα Alex Pak έχουν περιοριστεί σε 17 σε όλη την Ελλάδα, από 33 που ήταν αρχικά, ενώ οι εργαζόμενοι που κινδυνεύουν να μείνουν στο δρόμο, είναι 137, από 870 που ήταν αρχικά.

Η διοίκηση της ελληνικών συμφερόντων εταιρείας, αφού επί σχεδόν ένα χρόνο επέβαλε μονομερώς στους εργαζομένους της την εκ περιτροπής απασχόληση δύο-τριών ημερών ανά εβδομάδα, αναγκάζοντας ουσιαστικά σε αποχώρηση τους 733 εξ αυτών (σε όλη την Ελλάδα), προχωρά σε μια αιφνιδιαστική κίνηση, μολονότι αρχικά αναμενόταν να υποβάλει -για τρίτη φορά, έπειτα από δύο αποτυχημένες προσπάθειες- αίτηση για υπαγωγή στο άρθρο 99.
 
http://www.triklopodia.gr/2013/01/sprider-storesalex-pa.html?utm_source=feedburner&utm_medium=feed&utm_campaign=Feed%3A+blogspot%2FGMYyQ+%28%CE%A4%CF%81%CE%B9%CE%BA%CE%BB%CE%BF%CF%80%CE%BF%CE%B4%CE%B9%CE%AC+News%29

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου