ΠΕΝΘΟΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΔΟΛΟΦΟΝΗΜΕΝΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ (17χιλιάδες 1090-2013 )

ΠΕΝΘΟΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΔΟΛΟΦΟΝΗΜΕΝΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ (17χιλιάδες 1990-2013 )

Κυριακή 20 Ιανουαρίου 2013

Δύο στους τρεις Ευρωπαίους κατά της Ε.Ε.


Φουντώνει το αντί- ευρωπαϊκό κλίμα μεταξύ των πολιτών της Ευρωζώνης, σύμφωνα με έρευνα του ευρωβαρόμετρου. Η αρνητική αυτή στάση κατά της Ε.Ε. και της Ευρωζώνης οφείλεται, σύμφωνα με την έρευνα στις δύσκολες οικονομικές συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί στην Ευρώπη την τελευταία τριετία.


Η έρευνα έδειξε ότι μόλις 1 στους 3 Ευρωπαίους (30%) έχουν θετική στάση απέναντι στην Ευρωπαϊκή Ένωση, όταν το αντίστοιχο ποσοστό πέντε χρόνια νωρίτερα ήταν 52%. Ειδικότερα σε χώρες που υποφέρουν από τη λιτότητα και την οικονομική ύφεση, όπως η Ελλάδα και η Ισπανία, η καχυποψία και ο αρνητισμός απέναντι στην Ένωση και τις πρακτικές της φτάνουν σε ποσοστά- ρεκόρ.

Ενδεικτικά για τους αναλυτές είναι και τα αποτελέσματα των πρόσφατων εκλογών σε διάφορες ευρωπαϊκές χώρες που έχουν ενισχυθεί τα ποσοστά των ευρωσκεπτικιστικών κομμάτων.

Οι στατιστικές εταιρείες μάλιστα επισημαίνουν ότι οι Ευρωπαίοι αντιλαμβάνονται την κρίση όχι μόνο ως οικονομική αλλά κυρίως διοικητική και ότι η αντί- ευρωπαϊκή ψυχολογία είναι εντονότερη και πολύ βαθύτερη απ’ όσο δείχνουν οι κάλπες.
newsbomb.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου