ΠΕΝΘΟΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΔΟΛΟΦΟΝΗΜΕΝΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ (17χιλιάδες 1090-2013 )

ΠΕΝΘΟΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΔΟΛΟΦΟΝΗΜΕΝΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ (17χιλιάδες 1990-2013 )

Δευτέρα 14 Ιανουαρίου 2013

Ψήφισε η Βουλή τα προαπαιτούμενα, για «εκχώρηση εθνικής κυριαρχίας».


O αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Χρ.Σταϊκούρας (Δ) στη Βουλή
 
Σε κορυφαίο ζήτημα αντιπαράθεσης εξελίχθηκε στην Ολομέλεια της Βουλής το θέμα της εκχώρησης ή μη εθνικής κυριαρχίας με βάση το πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών για τα προαπαιτούμενα της δόσης του Ιανουαρίου, το οποίο, μεταξύ άλλων, επικαιροποιεί την υφιστάμενη δανειακή σύμβαση μεταξύ της Ελλάδας και του Ευρωπαϊκού Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας.

Το νομοχέδιο ψηφίστηκε το βράδυ της Δευτέρας κατά πλειοψηφία.

• Το νομοσχέδιο υπερψηφίστηκε επί της αρχής από 166 βουλευτές σε σύνολο 290 παρόντων, καταψηφίστηκε από 123 βουλευτές, ενώ ένας βουλευτής δήλωσε «παρών».

• Το άρθρο 35 (εργασιακά), υπερψηφίστηκε από 151 βουλευτές, καταψηφίστηκε από 136 ενώ 3 δήλωσαν «παρών».

• Το άρθρο 31 (ρυθμίσεις για την ιδιωτική εκπαίδευση) υπερψηφίστηκε από 165 βουλευτές, καταψηφίστηκε από 122, ενώ 3 βουλευτές δήλωσαν «παρών».

• Τα υπόλοιπα άρθρα για τα οποία ζητήθηκε ονομαστική ψηφοφορία, υπερψηφίστηκαν από 166 βουλευτές, καταψηφίστηκαν από 121, ενώ 3 βουλευτές δήλωσαν «παρών».

Ο ΣΥΡΙΖΑ είχε ζητήσει ονομαστική ψηφοφορία σε 28 άρθρα του πολυνομοσχεδίου του υπουργείου Οικονομικών, ενώ οι Ανεξάρτητοι Έλληνες ζήτησαν ονομαστική ψηφοφορία επί της αρχής και επί του άρθρου 53 (κύρωση της πράξης νομοθετικού περιεχομένου για την επαναγορά χρέους).
Ο ΣΥΡΙΖΑ, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες, αλλά και η Χρυσή Αυγή, καταψήφισαν την αρχή και όλα τα άρθρα για τα οποία διεξήχθησαν ονομαστικές ψηφοφορίες. Η Δημοκρατική Αριστερά καταψήφισε το άρθρο 35 (που περιλαμβάνει τις περικοπές του επιδόματος των μακροχρόνια ανέργων, την καταβολή του ΕΚΑΣ μονάχα μετά το 65ο έτος της ηλικίας του ενδιαφερόμενου, τη μείωση της αποζημίωσης απόλυσης για καταγγελία χωρίς προειδοποίηση και άλλα αντίστοιχα μέτρα του υπουργείου Εργασίας), όπως είχε πράξει και κατά την συζήτηση των αντίστοιχων εργασιακών μέτρων που είχαν κριθεί ως προαπαιτούμενα της δόσης του Δεκεμβρίου.
Οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ, υπερψήφισαν το νομοσχέδιο, τόσο επί της αρχής, όσο και επί των άρθρων, με εξαίρεση τον Βασίλη Κεγκέρογλου που καταψήφισε το άρθρο 35 για τα εργασιακά μέτρα. Υπενθυμίζεται πως το ΚΚΕ, δεν συμμετείχε, ούτε στη συζήτηση, ούτε στην ψηφοφορία.
Από τους ανεξάρτητους βουλευτές, ο Οδυσσέας Βουδούρης καταψήφισε επί της αρχής και δήλωσε «παρών» επί των άρθρων. Αντίστοιχη στάση τήρησε και ο Πάρις Μουτσινάς. Ο Μιχάλης Κασής, καταψήφισε το άρθρο 35 και το άρθρο 31 (ρυθμίσεις για την ιδιωτική παιδεία και τα φροντιστήρια). «Παρών» δήλωσε ο Μάρκος Μπόλαρης, ενώ «όχι σε όλα» ψήφισε ο Νίκος Σταυρογιάννης.
Από την ψηφοφορία, απουσίαζαν οι βουλευτές, Μίμης Ανδρουλάκης, Απόστολος Κακλαμάνης (αν και είχε συμμετάσχει στη συζήτηση του νομοσχεδίου), 'Αντζελα Γκερέκου, Κώστας Τζαβάρας (για λόγους υγείας όπως δήλωσε), Θεόδωρος Παραστατίδης, Γεώργιος Κασαπίδης, Ηρώ Διώτη, Θωμάς Ψύρρας και Γιώργος Σταθάκης.
Νωρίτερα, απορρίφθηκε κατά πλειοψηφία από τα κόμματα της συγκυβέρνησης η ένσταση αντισυνταγματικότητας που είχαν υποστηρίξει ο ΣΥΡΙΖΑ και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες, για τη διαδικασία συζήτησης, με τον χαρακτήρα του κατεπείγοντος, του νομοσχεδίου που εμπεριέχει τις 6 πράξεις νομοθετικού περιεχομένου.

http://news.in.gr/greece/article/?aid=1231230480

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου