ΠΕΝΘΟΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΔΟΛΟΦΟΝΗΜΕΝΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ (17χιλιάδες 1090-2013 )

ΠΕΝΘΟΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΔΟΛΟΦΟΝΗΜΕΝΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ (17χιλιάδες 1990-2013 )

Πέμπτη 3 Ιανουαρίου 2013

Στο 22% το φορο-πέναλτι για λειψές αποδείξεις.



Ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις 7:30 το απόγευμα της Πέμπτης σύσκεψη στο υπουργείο Οικονομικών για το φορολογικό νομοσχέδιο, με τη συμμετοχή του υπουργού Γ.Στουρνάρα, του υφυπουργού Γ.Μαυραγάνη, του γενικού γραμματέα Πληροφοριακών Συστημάτων Χ.Θεοχάρη και του σύμβουλου του κ. Στουρνάρα σε θέματα φορολογίας Ν.Καραβίτη.

Στέλεχος που μετείχε στη σύσκεψη δήλωσε πως συζητήθηκαν οι εκκρεμότητες του φορολογικού και ότι ο ο κ. Στουρνάρας έδωσε εντολή για ένα απλό σύστημα για τις αποδείξεις. Το ίδιο στέλεχος άφησε να εννοηθεί ότι το πέναλτι που θα επιβάλλεται σε περίπτωση που οι φορολογούμενοι συλλέγουν λειψές αποδείξεις θα ανέρχεται στο 22%.

Οι φορολογούμενοι θα εξακολουθούν να ζητούν και να συλλέγουν αποδείξεις, η συνολική αξία των οποίων θα πρέπει να αντιστοιχεί στο 25% του εισοδήματος τους για να δικαιούνται την έκπτωση φόρου των 2.100 ευρώ που προβλέπεται με τη νέα φορολογική κλίμακα.
Ωστόσο, όσοι δεν θα καταφέρουν να συγκεντρώσουν τις απαιτούμενες αποδείξεις, θα έχουν πέναλτι φόρου που θα επιβάλλεται επί της διαφοράς μεταξύ της αξίας των αποδείξεων που θα έχουν μαζέψει και της αξίας των αποδείξεων που ισοδυναμεί με το 25% του μεγαλύτερου ποσού μεταξύ ετήσιου δηλωθέντος ή ετήσιου τεκμαρτού εισοδήματος

http://news.in.gr/economy/article/?aid=1231228959

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου