ΠΕΝΘΟΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΔΟΛΟΦΟΝΗΜΕΝΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ (17χιλιάδες 1090-2013 )

ΠΕΝΘΟΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΔΟΛΟΦΟΝΗΜΕΝΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ (17χιλιάδες 1990-2013 )

Σάββατο 19 Ιανουαρίου 2013

Τεράστια μπίζνα. Κύκλωμα λευκών γάμων για νομιμοποίηση μεταναστών.




Την εδώ και χρόνια καλοστημένη βιομηχανία εικονικών γάμων για τη νομιμοποίηση μεταναστών και τους εκατοντάδες τελεσμένους γάμους σε όλη την Ελλάδα φαίνεται ότι αντιλήφθηκαν οι κρατικοί μηχανισμοί και σπεύδουν να προωθήσουν σχετική νομοθετική ρύθμιση.
Όπως αναφέρει η εφημερίδα «Η Ελλάδα αύριο», όλα άρχισαν τον Μάιο του 2011 όταν υπάλληλος του ληξιαρχείου Αθηνών παρατήρησε πως στην ευαγγελική Εκκλησία Χριστιανικής Πίστης στην Ομόνοια τελούνταν κατ’ εξακολούθηση γάμοι μεταξύ αλλοδαπών τρίτων χωρών και Ελλήνων πολιτών ή πολιτών από άλλα κράτη της Ε.Ε.
Η ληξίαρχος απέστειλε σχετική επιστολή προς το υπουργείο Εσωτερικών, με όλα τα διαθέσιμα στοιχεία, που προκαλούσαν υποψίες ότι πρόκειται για κύκλωμα εικονικών γάμων, το οποίο δρούσε επί μακρόν στην καρδιά της πρωτεύουσας και, έναντι αδρών αμοιβών, εξασφάλιζε σε αλλοδαπούς άδεια παραμονής στη χώρα μας ή άδεια εξόδου για άλλη χώρα της Ε.Ε.
Η επιστολή παρελήφθη από τα τότε αρμόδια κυβερνητικά όργανα, τα οποία, ωστόσο, φαίνεται πως εξαντλήθηκαν από την επισταμένη αναζήτηση αρμοδίου μεταξύ τους και γι' αυτό εγκατέλειψαν την υπόθεση, χωρίς περαιτέρω δράση.
Σήμερα, 19 μήνες μετά οι γάμοι εξακολουθούν να τελούνται κανονικότατα, ενώ όπως ισχυρίζεται στην εφημερίδα η κόρη του ιερέα που τελεί τα μυστήρια, οι δεκάδες καταγγελίες ουδέποτε προκάλεσαν εισαγγελικό ή άλλης Αρχής έλεγχο. Η κυβέρνηση, όπως προκύπτει από έγγραφο του αναπληρωτή υπουργού Εσωτερικών Χαράλαμπου Αθανασίου, σκοπεύει να αντιμετωπίσει νομικά το φαινόμενο και μελετά σχετική νομοθετική ρύθμιση.
Μάλιστα έχουν δοθεί εντολές στις κατά τόπους αστυνομικές διευθύνσεις να διενεργούν εντατικούς ελέγχους, αφού η φάμπρικα των εικονικών γάμων δεν έχει σταματήσει λεπτό να δουλεύει.
Χαρακτηριστικά, μόνο στην Πιερία έχουν ήδη εντοπιστεί 22 εικονικοί γάμοι που έγιναν με προσκόμιση πλαστών δικαιολογητικών. Ο αντιδήμαρχος Χανίων έχει εντοπίσει ακόμα τέσσερις λευκούς γάμους και τους γύρισε πίσω για επανέλεγχο ενώ στο Ηράκλειο Πακιστανός που επρόκειτο να παντρευτεί Βουλγάρα δε γνώριζε ούτε το όνομα της υποψήφιας συζύγου του.
Οι επιτήδειοι προκειμένου να «ψαρέψουν» τα υποψήφια θύματα τους, μετανάστες τρίτων χωρών και έναντι 2.500 - 4.000 ευρώ να τους φέρουν σε επαφή με πρόθυμες να τους παντρευτούν κυρίες, καταφεύγουν στις μικρές αγγελίες με κομψές και συγκαλυμμένες διατυπώσεις, όπως «κοπέλες ζητούν να αποκτήσουν σοβαρή γνωριμία με σκοπό τον γάμο».
Έτσι, τα μέλη των κυκλωμάτων περνούν το μήνυμα τους, ως δήθεν γραφεία συνοικεσίων, χωρίς να υπάρχει δυνατότητα τεκμηρίωσης ότι στην πραγματικότητα πρόκειται για σπείρες που εξασφαλίζουν στους πελάτες τους ισόβια άδεια παραμονής και μετακίνησης σε οποιαδήποτε χώρα της Ένωσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου