ΠΕΝΘΟΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΔΟΛΟΦΟΝΗΜΕΝΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ (17χιλιάδες 1090-2013 )

ΠΕΝΘΟΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΔΟΛΟΦΟΝΗΜΕΝΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ (17χιλιάδες 1990-2013 )

Πέμπτη 24 Ιανουαρίου 2013

Μπλακ άουτ στα ΜΜΜ εξαιτίας της επίταξης στο μετρό

Με «χειρόφρενο» διαρκείας αποφάσισαν να απαντήσουν οι εργαζόμενοι σε όλα τα μέσα μαζικής μεταφοράς, στην κυβερνητική εξαγγελία περί πολιτικής κινητοποίησης και επίταξης των ΜΜΜ. Απεργούν την Παρασκευή όλα τα μέσα μεταφοράς.




Με «χειρόφρενο» διαρκείας αποφάσισαν να απαντήσουν οι εργαζόμενοι σε όλα τα μέσα μαζικής μεταφοράς, στην κυβερνητική εξαγγελία περί πολιτικής κινητοποίησης και επίταξης, την ώρα που ο Αντώνης Σαμαράς δηλώνει η κυβέρνηση δηλώνει πως δεν θα κάνει πίσω στο θέμα της απεργίας στα ΜΜΜ.

Μετά την κοινοποίηση της κυβερνητικής απόφασης περί επιστράτευσης των απεργών και επίταξης των συρμών, οι απεργοί στα Σεπόλια, άδειασαν τον χώρο του αμαξοστασίου από τα ΙΧ τους, οχυρώθηκαν μέσα και έκλεισαν την πύλη. «Ας έρθουν τα ΜΑΤ. Νεκρούς θα μας πάρουν από δω μέσα», ήταν η δήλωσή τους στο ΑΠΕ - ΜΠΕ. Αυτή την ώρα οι εργαζόμενοι του μετρό, που συνεχίζουν την απεργία τους για όγδοοη συνεχόμενη ημέρα, πραγματοποιούν συνέλευση προκειμένου να καθορίσουν τη στάση τους.

Να συνεχίσουν τη στάση εργασίας τους την Πέμπτη έως τη λήξη της βάρδιας αποφάσισαν τα σωματεία εργαζομένων σε ηλεκτρικό, τραμ και λεωφορεία, μετά την απόφαση της κυβέρνησης για επίταξη. Επίσης, την προκήρυξη 24ωρης απεργίας για την Παρασκευή και επαναλαμβανόμενων κινητοποιήσεων τις επόμενες ημέρες αποφάσισαν οι εργαζόμενοι σχεδόν σε όλα τα μέσα μαζικής μεταφοράς, ενώ αναμένεται η απόφαση των εργαζομένων του μετρό.

Την κήρυξη 24ωρης απεργίας στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς για την Παρασκευή (από ώρα 00.01 έως 23:59), και παναττικής πανεργατικής στάσης εργασίας (από τις 12 το μεσημέρι έως τις 4 το απόγευμα) αποφάσισε κατά τη σημερινή του έκτακτη συνεδρίαση το Διοικητικό Συμβούλιο του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Αθήνας.

Την Παρασκευή, χειρόφρενο σηκώνουν ο προαστιακός σιδηρόδρομος, και στο δρομολόγιο για Χαλκίδα, καθώς και τα λεωφορεία της πρωτεύουσας, προαναγγέλλοντας 24ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες, σε περίπτωση που η κυβέρνηση δεν πάρει πίσω την απόφασή της. Σε 24ωρες απεργίες θα προχωρήσουν και τα υπόλοιπα μέσα μεταφοράς (τραμ, ηλεκτρικός σιδηρόδρομος, τρόλεϊ). Μάλιστα τα λεωφορεία και τα τρόλεϊ αναμένεται να μείνουν ακινητοποιημένα μέχρι και την επόμενη Τρίτη 29 Ιανουαρίου.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του διοικητικού συμβουλίου της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σιδηροδρομικών (ΠΟΣ), αποφασίστηκε ομόφωνα να προχωρήσουν σε 24ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες, από το Σάββατο 26 Ιανουαρίου έως και τη Δευτέρα 28 Ιανουαρίου, όλο το προσωπικό του ΟΣΕ, της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, της ΕΕΣΣΤΥ, της ΕΡΓΟΣΕ και της ΓΑΙΑΟΣΕ. Δηλαδή, δεν θα πραγματοποιούνται τα δρομολόγια του προαστιακού και του ΟΣΕ (Αθήνα-Θεσσαλονίκη).

Η ΠΟΣ κατηγορεί την κυβέρνηση γιατί δεν επέλεξε τη συζήτηση με τους εργαζόμενους για την εξεύρεση λύσης, αλλά προτίμησε την οδό του αυταρχισμού για να εφαρμόσει μια άδικη και αντεργατική πολιτική, που οδηγεί τους εργαζόμενους στα μέσα μαζικής μεταφοράς και τις οικογένειές τους σε παραπέρα φτωχοποίηση, σε οικονομική και κοινωνική εξαθλίωση. Τέλος, καλεί την κυβέρνηση, «συναισθανόμενη τις ευθύνες της απέναντι στον ελληνικό λαό, να ακυρώσει τα αυταρχικά μέτρα της επίταξης και να καλέσει τους εργαζόμενους σε διάλογο για την επίλυση των προβλημάτων τους».

Με ανακοινώσεις τους, οι διοικήσεις των εργαζομένων σε ΗΣΑΠ, ΤΡΑΜ και ΣΤΑΣΥ, καταγγέλλουν την κυβέρνηση «για αυταρχική συμπεριφορά» και «συρρίκνωση της Δημοκρατίας».

«Αυτή η κυβέρνηση είναι καταδικασμένη να πολιτεύεται με αντιδημοκρατικό τρόπο χρησιμοποιώντας ως εργαλεία το φόβο, τους εκβιασμούς, τις απειλές και τη διαπόμπευση των εργαζομένων, προκειμένου να εφαρμόσει τα μνημόνια και τις δεσμεύσεις της στους δανειστές, γι' αυτό και εγκλωβίζεται όλο και περισσότερο σε μια αυταρχική συμπεριφορά», επισημαίνουν οι διοικήσεις των εργαζομένων σε ΗΣΑΠ, ΤΡΑΜ και ΣΤΑΣΥ.

Και καταλήγουν: «Είναι μια επικίνδυνη κυβέρνηση που μέρα με τη μέρα συρρικνώνει τη Δημοκρατία. Μόνο που λογαριάζει χωρίς τον ξενοδόχο. Σύντομα θα βρεθεί απέναντι, όχι μόνο στους εργαζόμενους στις συγκοινωνίες, αλλά στο σύνολο της κοινωνίας και, κυρίως, όλων εκείνων που είναι και τα θύματα της πολιτική της».

Από τη μεριά του, όπως σημειώνει ο της ΣΕΛΜΑ Αντώνης Σταματόπουλος, «η κυβέρνηση με την απόφασή της δείχνει την αδυναμία της για πρόεδρος λύση. Ο καθένας αναλαμβάνει τις ευθύνες του. Εμείς δεν θα φύγουμε, κάποιοι άλλοι θα χάσουν τη θέση τους».

«Η κυβέρνηση αντί να δείξει έξοδο στο αδιέξοδο, διέταξε επίταξη. Από αύριο οι εργαζόμενοι στον προσταστιακό κατεβαίνουν σε 24ωρη απεργία, με πρόταση για επαναλαμβανόμενες 24ωρες και στο δρομολόγιο για Χαλκίδα. Δεν πάει άλλο» δήλωσε ο αντιπρόεδρος των εργαζομένων στον προαστιακό σιδηρόδρομο Νίκος Δρίτσας, από το αμαξοστάσιο των Σεπολίων, όπου βρέθηκε στο πλευρό των απεργών εργαζομένων στο μετρό.

Εν τω μεταξύ, αναβλήθηκε για την Παρασκευή η συζήτηση της αγωγής της ΣΤΑΣΥ ΑΕ με την οποία στρέφεται κατά των επτά Σωματείων εργαζομένων του Μετρό ζητώντας να κηρυχθεί παράνομη και καταχρηστική η απεργία τους.

Η συζήτηση αναβλήθηκε κατόπιν αιτήματος των συνηγόρων του «Σωματείου Εργαζομένων Κέντρου Ελέγχου Λειτουργίας Μετρό Αθηνών» οι οποίοι ανέφεραν στο δικαστήριο ότι η απόφαση για επιστράτευση των απεργών δεν τους γνωστοποιήθηκε μέχρι και την εκφώνηση της απόφασης. 

www.ant1online.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου