ΠΕΝΘΟΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΔΟΛΟΦΟΝΗΜΕΝΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ (17χιλιάδες 1090-2013 )

ΠΕΝΘΟΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΔΟΛΟΦΟΝΗΜΕΝΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ (17χιλιάδες 1990-2013 )

Τρίτη 8 Ιανουαρίου 2013

Και μία …και δύο… και τέσσερις κάλπες .

Της Μαρίνας Μάνη

Τρεις προτάσεις για τέσσερις κάλπες διαμορφώνονται μέχρι στιγμής σχετικά με τη σύσταση Προανακριτικής επιτροπής για τη λίστα Λαγκάρντ.

Η πρώτη κάλπη προκύπτει από την πρόταση των τριών συγκυβερνώντων κομμάτων ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ να παραπεμφθεί ο πρώην υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου.

Η δεύτερη από την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ που ζητά την παραπομπή και του διαδόχου του κ. Παπακωνσταντίνου στο ΥΠΟΙΚ Ευ. Βενιζέλου – αφήνοντας ανοικτό το ενδεχόμενο να αναζητηθούν ευθύνες και άλλου προσώπου (π.χ. του Γιώργου Παπανδρέου) εάν προκύψουν ενδείξεις από τη διαδικασία της Προανακριτικής.

Η τρίτη πρόταση κατατέθηκε σήμερα από τους «Ανεξάρτητους Έλληνες» και αφορά, πέραν των κυρίων Παπακωνσταντίνου-Βενιζέλου και τους πρώην πρωθυπουργούς Γ. Παπανδρέου και Λουκά Παπαδήμου.

Η πρόταση αυτή από μόνη της δεν θα είχε «τύχη» καθώς οι ΑΝΕΛ διαθέτουν 18 βουλευτές ενώ για να τεθεί σε ψηφοφορία απαιτείται να υπογραφεί από 30, τουλάχιστον, βουλευτές.

Απέκτησε ωστόσο ισχύ καθώς υιοθετήθηκε από την Χρυσή Αυγή (η οποία διαθέτει άλλους 18 βουλευτές) και τον πρώην βουλευτή της ΝΔ Νίκο Νικολόπουλο.

Πότε θα στηθούν οι τέσσερις κάλπες; Πιθανότητα την ερχόμενη Δευτέρα…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου