ΠΕΝΘΟΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΔΟΛΟΦΟΝΗΜΕΝΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ (17χιλιάδες 1090-2013 )

ΠΕΝΘΟΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΔΟΛΟΦΟΝΗΜΕΝΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ (17χιλιάδες 1990-2013 )

Πέμπτη 24 Ιανουαρίου 2013

H γαλάζια κουμπάρα των εικονικών γάμων.


Μια 52χρονη μεταφράστρια - μεσίτρια, υποψήφια βουλευτής της ΝΔ στις τελευταίες εκλογές στην Α' Θεσσαλονίκης και παράγοντας του κόμματος σε θέματα ομογενών, είναι μεταξύ των τριών "εγκεφάλων" του κυκλώματος με τους "λευκούς γάμους".
Στο κύκλωμα εμπλέκονται έως τώρα 172 άτομα και ανάμεσά τους με ενεργό ρόλο 7 δικηγόροι, μεταφραστές, 1 υπάλληλος της Διεύθυνσης Αλλοδαπών της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και........
2 υπάλληλοι των Δήμων Θεσσαλονίκης και Ωραιόκαστρου.
Η Μάρθα Τσαρτσίδου, που εργαζόταν ως μεταφράστρια και μεσίτρια στη Θεσσαλονίκη, ενώ το διάστημα 2006 - 2010 ήταν δημοτική σύμβουλος Χορτιάτη, συνελήφθη σε μια μεγάλη αστυνομική επιχείρηση, μαζί με άλλα 10 άτομα και φέρεται ως ένα από τα τρία ηγετικά στελέχη της εγκληματικής οργάνωσης.
Τα άλλα δύο, σύμφωνα με το Έθνος, είναι μία 40χρονη Γεωργιανή, Μ.Κ., και ένας 36χρονος δικηγόρος από τη Θεσσαλονίκη, Στ.Χ., ενώ σύμφωνα και με τις καταγραφές του "κοριού" μόνο τους τέσσερις τελευταίους μήνες τελέστηκαν 69 γάμοι και ήταν στα σκαριά άλλοι 78.
Ο τιμοκατάλογος της ντροπής
Η "ταρίφα" από τους ενδιαφερόμενους αλλοδαπούς που ήθελαν να αποκτήσουν ιθαγένεια μέσω ενός εικονικού γάμου έφτανε μέχρι 7.000 ευρώ, ενώ "γαμπροί" και "νύφες" ήταν άτομα με οικονομικά προβλήματα που εισέπρατταν 500 - 1.000 ευρώ ή 2.000 ευρώ αν ταξίδευαν στο εξωτερικό για να γίνει η τελετή.
Τα μέλη της οργάνωσης, σύμφωνα με τις αστυνομικές αρχές, εντόπιζαν τους αλλοδαπούς που ήθελαν να αποκτήσουν την ελληνική ιθαγένεια είτε στο εξωτερικό είτε στην Ελλάδα μέσα από τις υπηρεσίες των δήμων και της περιφέρειας, ενώ η Μ. Τσαρτσίδου χρησιμοποιούσε της διπλή της ιδιότητα, αυτή της μεταφράστριας - μεσίτριας αλλά και του κομματικού στελέχους που είχε προσβάσεις σε περιφέρεια και δήμους.
Οι τρεις εγκέφαλοι εντόπιζαν Γεωργιανούς που έρχονταν στη χώρα μας και τους κατηύθυναν στο να υποβάλουν αίτημα για τη χορήγηση ελληνικής ιθαγένειας στις αρμόδιες αστυνομικές αρχές, προκειμένου να χαρακτηριστούν ως πρόσφυγες.
Μάλιστα αναζητούσαν Γεωργιανούς σε όλη τη βόρεια Ελλάδα, όπου επίσης έψαχναν για "γαμπρούς" και "νύφες".
Μέχρι να εξεταστεί το αίτημά τους, οι Γεωργιανοί έπαιρναν δελτίο αιτούντος ασύλου, το οποίο νομιμοποιούσε την προσωρινή τους παραμονή. Τότε γινόταν η έρευνα για τους "γαμπρούς" και τις "νύφες", Έλληνες όλοι, οι οποίοι έναντι αμοιβής σύναπταν τους "λευκούς" γάμους.
Η 40χρονη Γεωργιανή αναλάμβανε την ανεύρεση των αλλοδαπών, ενώ ο 36χρονος δικηγόρος και η 52χρονη μεταφράστρια - μεσίτρια τα γραφειοκρατικά και διαδικαστικά ζητήματα, ενώ είναι χαρακτηριστικό πως στις περισσότερες περιπτώσεις οι "σύζυγοι" δεν γνωρίζονταν μεταξύ τους, δεν συναντήθηκαν ποτέ, δεν ήξεραν καν ο ένας τα στοιχεία του άλλου.
Η δράση της εγκληματικής οργάνωσης, σύμφωνα με τον διευθυντή Ασφάλειας ταξίαρχο Αθηναγόρα Παζαρή, ξεκίνησε τουλάχιστον από το 2010 και μόνο τους τέσσερις τελευταίους μήνες τα μέλη της αποκόμισαν από 68 εικονικούς γάμους 230.000 ευρώ και σχεδίαζαν άμεσα άλλους 78 που θα τους απέφεραν άλλα 300.000 ευρώ.
Οι συλλήψεις έγιναν σε ευρείας κλίμακας αστυνομική επιχείρηση και μεταξύ των συλληφθέντων είναι, εκτός από τα τρία ηγετικά στελέχη, ένας υπάλληλος της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και ένας υπάλληλος ου Δήμου Ωραιόκαστρου, ενώ αναζητούνται 5 άτομα.
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης με κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου