ΠΕΝΘΟΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΔΟΛΟΦΟΝΗΜΕΝΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ (17χιλιάδες 1090-2013 )

ΠΕΝΘΟΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΔΟΛΟΦΟΝΗΜΕΝΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ (17χιλιάδες 1990-2013 )

Τετάρτη 27 Μαρτίου 2013

Γερμανία ψήφισε νόμο "Mεγάλου Aδελφού" για να κρατήσει τις καταθέσεις στις τράπεζές της


 
 
Η Γερμανία πρόλαβε να νομοθετήσει για να μην φύγουν καταθέσεις από τις δικές της τράπεζες. Και το έκανε με τρόπο που πλέον θυμίζει τον “Μεγάλο Αδελφό” του Όργουελ!
Η δημοσιογράφος Σοφία Ιορδανίδου από την Κύπρο γράφει:
Mobile banking: Η κυβέρνηση αποκτά
πρόσβαση στους κωδικούς πιν των πολιτών
Καθαρά θεωρητικά μπορεί η ομοσπονδιακή κυβέρνηση να ξεκινήσει ένα bank run
(κατάσταση κατά την οποία πολλοί καταθέτες αποσύρουν ταυτόχρονα τις καταθέσεις τους από μία τράπεζα):
το κοινοβούλιο ψήφισε σήμερα έναν καινούριο νόμο. Συνέπεια αυτού του νόμου οι πάροχοι τηλεφωνίας υποχρεώνονται να παραδίδουν στις αρχές τους κωδικούς πιν και πουκ των συνδρομητών. Επιπλέον, πρέπει να εξασφαλιστεί η απευθείας πρόσβαση της κυβέρνησης στην επικοινωνία των πολιτών.
Όλος ο κόσμος παραξενεύτηκε που η απόφαση της Ε.Ε. για ένα κούρεμα στις καταθέσεις των πολιτών στην Κύπρο πέρασε τόσο ομαλά. Αυτό φυσικά σχετίζεται και με το γεγονός ότι όλο και περισσότερα κράτη αποκτούν πρόσβαση σε ολοένα και περισσότερα προσωπικά δεδομένα των πολιτών. Με συγκεκριμένους νόμους εξασφαλίζουν την επίσημη πρόσβαση.
Η πιο πρόσφατη εξέλιξη στοχεύει το διαδικτυακό- τηλεφωνικό banking: μέσω μίας ηλεκτρονικής πλατφόρμας θα καταστεί δυνατό στον υπουργό οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε να «φορτώνεται» στους ώμους των πολιτών.

Έτσι, δεν πήραν είδηση οι πολίτες ένα μήνυμα που εκ πρώτης όψεως έμοιαζε επείγον, αλλά τεχνικής φύσης:
Η επιτροπή εσωτερικών υποθέσεων της Βουλής ψήφισε την Τετάρτη μία κυβερνητική διάταξη για μία νέα ρύθμιση στην απογραφή πληφοριακών δεδομένων. Ρυθμίζεται πότε θα μπορούν οι Ομοσπονδιακές Αρχές να ζητούν από τους παρόχους τηλεφωνικών υπηρεσιών πληροφορίες για τους πελάτες τους.

Αυτό περιλαμβάνει ο νόμος, ο οποίος διέλαθε της προσοχής του κοινού, καθώς πέρασε από το Κοινοβούλιο.

Η αντίστοιχη Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων προειδοποιεί:
Το νομοσχέδιο για την αλλαγή του νομικού πλαισίου στις τηλεπικοινωνίες και στη ρύθμιση του καθεστώτος των δεδομένων ξεπερνά το ισχύον νομικό και καταργεί δεδικασμένα.


Αξίζει να σταθούμε στο ότι υπογραμμίζουν ότι είναι ασαφές και ανεξέλεγκτο υπό ποιες προϋποθέσεις θα μπορούν να αποκτούν πρόσβαση οι αρχές στις πληροφορίες αυτές. Για πρόσβαση σε πιν, πουκ και πάσγουορντ θα πρέπει να απαιτείται επιπλέον νομοθετική/δικαστική πράξη.
Στόχος της Ομοσπονδιακής Κυβέρνησης είναι να περιορίσει ακόμη περισσότερο την κίνηση με μετρητά. Επομένως, όσο περισσότερο χρησιμοποιούν οι πολίτες τα κινητά τους τηλέφωνα και τους υπολογιστές τους στις συναλλαγές τόσο το καλύτερο για τις Αρχές. Κυβέρνηση και Σοσιαλιστές είναι υπέρ, ενώ Αριστερά και Πράσινοι εναντίον.

Για όσους γνωρίζουν γερμανικά διαβάστε
ΕΔΩ τι γράφουν οι Γερμανοί.

http://www.onalert.gr/stories/o-gemania-psifise-nomo-megalo-adelfo-gia-na-kratisei-tis-katatheseis

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου