ΠΕΝΘΟΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΔΟΛΟΦΟΝΗΜΕΝΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ (17χιλιάδες 1090-2013 )

ΠΕΝΘΟΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΔΟΛΟΦΟΝΗΜΕΝΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ (17χιλιάδες 1990-2013 )

Σάββατο 9 Μαρτίου 2013

Μεγαλειώδης διαδήλωση κατά της εξόρυξης χρυσού στη Θεσσαλονίκη.


megaleiodis-diadilosi-kata-tis-eksoryksis-xrysou-sti-thessaloniki-vinteo-kai-foto

Ολοκληρώθηκε η πορεία διαμαρτυρίας στη Θεσσαλονίκη ενάντια στην εξόρυξη χρυσού στις Σκουριές Χαλκιδικής. Στην πορεία συμμετέχουν περίπου 9.000 άτομα. Ανάμεσά τους βρέθηκαν κάτοικοι από την Ιερισσό και μέλη οικολογικών κινήσεων και αριστερών οργανώσεων από τη Θεσσαλονίκη.

Η αστυνομική παρουσία ήταν ισχυρή αλλά διακριτική. Λόγω της πορείας κεντρικοί οδικοί άξονες παραμένουν κλειστοί.

Ταυτόχρονα ξεκίνησε το πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο από το άγαλμα του Βενιζέλου και η πορεία, στην οποία συμμετέχουν μαθητές, καθηγητές, σπουδαστές του ΑΤΕΙΘ και φοιτητές του ΑΠΘ και του ΠΑΜΑΚ κατά του σχεδίου «Αθηνά» και για τα προβλήματα της παιδείας. Οι διαδηλωτές κινούνται προς την οδό Τσιμισκή, όπου και θα συναντήσουν την πορεία κατά των μεταλλείων χρυσού.


Κάτοικοι και εκπρόσωποι φορέων που είναι αντίθετοι στη λειτουργία της μονάδας χρυσού στις Σκουριές, πραγματοποίησαν και χθες συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην Ιερισσό, όπου ένα 24ωρο νωρίτερα είχαν σημειωθεί σοβαρά επεισόδια μεταξύ κατοίκων και ΜΑΤ.

Οι κάτοικοι τόνισαν πως αντέδρασαν για την ισχυρή παρουσία της αστυνομίας και δεν έχουν σκοπό να εμποδίσουν τις όποιες έρευνες της αστυνομίας για την εξιχνίαση της εμπρηστικής επίθεσης στις Σκουριές στις 17 Φεβρουαρίου.

Από την πλευρά του ο αστυνομικός διευθυντής Κεντρικής Μακεδονίας, υπογράμμισε ότι οι αστυνομικές δυνάμεις ενήργησαν στο πλαίσιο της νομιμότητας, ενώ συμφωνήθηκε να υπάρξει μια ανοιχτή γραμμή επικοινωνίας μεταξύ Εισαγγελίας, ΕΛ.ΑΣ. και κατοίκων.

Τέλος, ελεύθεροι αφέθηκαν οι τέσσερις που συνελήφθησαν από την αστυνομία στην Ιερισσό, μετά την επεισοδιακή επιχείρηση έρευνας σε σπίτια κατοίκων της, που ενδεχομένως να έχουν σχέση με την εμπρηστική επίθεση στα μεταλλεία χρυσού στις Σκουριές Χαλκιδικής.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου