ΠΕΝΘΟΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΔΟΛΟΦΟΝΗΜΕΝΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ (17χιλιάδες 1090-2013 )

ΠΕΝΘΟΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΔΟΛΟΦΟΝΗΜΕΝΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ (17χιλιάδες 1990-2013 )

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2013

Αυξάνονται οι ληξιπρόθεσμες φορολογικές οφειλές


Αυξάνονται οι ληξιπρόθεσμες φορολογικές οφειλές
Πενιχρά αποτελέσματα φέρνει η προσπάθεια είσπραξης δημοσίων εσόδων με αλλεπάλληλες ρυθμίσεις ληξιπρόθεσμων οφειλών. Αντι να μειωθούν, οι συνολικές ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το Δημόσιο αυξάνονται συνεχώς. Ενδεικτικά είναι τα στοιχεία του πρώτου εφετινού διμήνου: Στο διάστημα Ιανουαρίου-Φεβρουαρίου εισπράχθηκαν 432 εκ. από ρυθμισμένες υποχρεώσεις φορολογημένων, ταυτόχρονα όμως "κοκκίνισαν" (έγιναν ληξιπρόθεσμες οφλές 1,3 δισ. ευρώ.
Το μεγαλύτερο μέρος των νέων ληξιπροθέσμων αφορά φόρο εισοδήματος φυσικών προσώπων και  Φόρου Ακίνητης Περιουσίας  2010, για τους οποίους οι προθεσμίες καταβολής έληξαν τον Φεβρουάριο.
Σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Οικονομικών, το συνολικό ληξιπρόθεσμο χρέος  φορολογούμενων προς το Δημόσιο ανήλθε στο τέλος Φεβρουαρίου σε 56,6 δισ. ευρώ. Από αυτό το ποσό, τα  9 δισ. είναι ουσιαστικά ανεπίδεκτα εισπράξεως και το Δημόσιο δεν πρόκειται να πάρει τίποτε, καθώς πρόκειται για παλαιές οφειλές επιχειρήσεων και φυσικών προσώπων που έχουν πτωχεύσε.
Αλλα 3,7 δισ. δεν μπαίνουν ουσιαστικά στον λογαριασμό μελλοντικών εσόδων, καθώς τα  οφείλει το Δημόσιο στον... εαυτό του: Είναι οφειλές ΔΕΚΟ, δημοτικών Επιχειρήσεων και διαφόρων φορέων του ευρύτερου δημόσιου τομέα

http://www.sofokleousin.gr/archives/128814.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου