ΠΕΝΘΟΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΔΟΛΟΦΟΝΗΜΕΝΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ (17χιλιάδες 1090-2013 )

ΠΕΝΘΟΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΔΟΛΟΦΟΝΗΜΕΝΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ (17χιλιάδες 1990-2013 )

Πέμπτη, 7 Φεβρουαρίου 2013

Με «λουκέτο» κινδυνεύει το Γενικό Κρατικό Νίκαιας

Ξεμένει από ιατρικά υλικά

Την αναστολή λειτουργίας του Γενικού Κρατικού Νίκαιας προτείνουν ομόφωνα οι γιατροί του, καθώς ο προϋπολογισμός του νοσοκομείου δεν έχει εγκριθεί και αδυνατούν να προμηθευτούν ιατρικά υλικά.

Με έγγραφό του ο διοικητής της 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας Πειραιώς και Αιγαίου, Ι.Ευδοκιμήδης ενημέρωσε τους διοικητές των νοσοκομείων της αρμοδιότητάς του ότι βάσει της πρόσφατης πράξης νομοθετικού περιεχομένου δεν θεωρείται νόμιμη καμία δαπάνη σε περίπτωση μη έγκρισης του προϋπολογισμού, όπως αναφέρει η Εφημερίδα των Συντακτών.

Από την πλευρά του ο διοικητής του Γενικού Κρατικού Νίκαιας, Κ.Πεταλάς απαντά ότι «παρά τη μεγάλη καθυστέρηση που υπήρξε ως προς το να μας αποσταλούν οι οδηγίες για την κατάρτιση του προϋπολογισμού οικονομικής χρήσης 2013, καθώς και τα όρια εντός των οποίων θα έπρεπε να κινηθούν οι πιστώσεις του προϋπολογισμού, καταβάλαμε μεγάλη προσπάθεια ώστε να είμαστε εντός της προθεσμίας υποβολής του προϋπολογισμού μας. Οποιαδήποτε καθυστέρηση έγκρισης αυτού θα έχει ως αποτέλεσμα τη μη λειτουργία του νοσοκομείου με ό,τι συνέπεια επιφέρει αυτό».

Προβλήματα και στο νοσοκομείο Αγ.Νικολάου

Εξώδικη διαμαρτυρία στον διοικητή του νοσοκομείου Αγίου Νικολάου Κρήτης, Αλ.Μαυρικάκη κατέθεσε ο Σύλλογος Εργαζομένων σχετικά με τη μη τήρηση της εργασιακής νομοθεσίας.

Οι εργαζόμενοι διαμαρτύρονται διότι υπάρχουν περιπτώσεις που δεν τους χορηγείται ούτε μία ημέρα ανάπαυσης την εβδομάδα. Επίσης, όταν χορηγείται μόνο μία ημέρα ανάπαυσης ανά εβδομάδα και όχι δύο όπως ορίζει ο νόμος, το υπόλοιπο δε χορηγείται την ακόλουθη εβδομάδα. Υπάρχουν, επίσης, εργαζόμενοι που δεν τους έχουν χορηγηθεί και τους οφείλεται μεγάλος αριθμός ημερών ανάπαυσης (ακόμα και 30). Ακόμη, δεν τηρείται η διάταξη του νόμου για τις 12 ώρες ανάπαυση ανάμεσα σε δύο βάρδιες.

Τέλος, δε χορηγούνται στους εργαζομένους οι κανονικές άδειες στο χρόνο που προβλέπει ο δημοσιοϋπαλληλικός κώδικας, αλλά μπορεί να περάσουν έως και πέντε μήνες για να χορηγηθεί άδεια σε έναν υπάλληλο.

Ο Σύλλογος καλεί τη διοίκηση να συμμορφωθεί με τις νόμιμες υποχρεώσεις της εντός μηνός και δηλώνει ότι σε διαφορετική περίπτωση, θα ασκήσει κάθε νόμιμο δικαίωμα της για να προστατεύσει τα εργασιακά δικαιώματα και την υγεία και ασφάλεια των εργαζομένων στο νοσοκομείο καθώς και την ασφαλή νοσηλεία των πολιτών.

Παράλληλα με το εξώδικο, ο Σύλλογος Εργαζομένων καλεί τα μέλη του σε παράσταση διαμαρτυρίας στο γραφείο της Διοίκησης, την ερχόμενη Δευτέρα στις 13.30.
Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου