ΠΕΝΘΟΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΔΟΛΟΦΟΝΗΜΕΝΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ (17χιλιάδες 1090-2013 )

ΠΕΝΘΟΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΔΟΛΟΦΟΝΗΜΕΝΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ (17χιλιάδες 1990-2013 )

Δευτέρα 18 Φεβρουαρίου 2013

Παναττική απεργία συμπαράστασης στους απεργούς ναυτεργάτες από ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ την Τετάρτη

Χωρίς λεωφορεία και τρόλεϊ η Αττική 12:00 με 16:00 - Κανονικά θα κινηθούν τα επιταγμένα μέσα σταθερής τροχιάς - Πανπειραϊκή απεργία κήρυξε και το Εργατικό Κέντρο Πειραιά και το ΕΚΑ

Παναττική απεργία συμπαράστασης στους απεργούς ναυτεργάτες από ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ την Τετάρτη
Χωρίς τρόλεϊ και λεωφορεία η Αττική
Κήρυξη 24ωρης παναττικής απεργίας για την Τετάρτη προχώρησαν η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ «ως έκφραση έντονης διαμαρτυρίας και καταγγελίας της κυβερνητικής και αντιδημοκρατικής απόφασης για την επιστράτευση των ναυτεργατών της ΠΝΟ».

Η απεργιακή συγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί στις 10:30 πμ στον Άγιο Διονύσιο στον Πειραιά και θα ακολουθήσει πορεία διαμαρτυρίας προς το υπουργείο Ναυτιλίας.

Σημειώνεται ότι τα μέσα μαζικής μεταφοράς θα έχουν στάση εργασίας 12:00 με 16:00 εκτός από αυτά που οι εργαζόμενοι έχουν ήδη επιστρατευθεί. Δηλαδή θα κινηθεί κανονικά το μετρό, το τραμ και ο ηλεκτρικός σιδηρόδρομος.
Από την πλευρά της η ΑΔΕΔΥ κήρυξε 24ωρη παναττική απεργιακή κινητοποίηση για όλες τις υπηρεσίες του Δημοσίου, τα ΝΠΔΔ και τους ΟΤΑ, προκειμένου να συμμετάσχουν οι εργαζόμενοι στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας που οργανώνει η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία στον Αγιο Διονύσιο στον Πειραιά.

H ΑΔΕΔΥ «καταδικάζει με απόλυτο τρόπο την κυβερνητική απόφαση να προχωρήσει σε πολιτική επιστράτευση των απεργών ναυτεργατών. Είναι η δεύτερη φορά, σε λιγότερο από δύο εβδομάδες, που καταφεύγει σε αυτήν την αντιδημοκρατική πρακτική ποινικοποίησης των εργατικών και απεργιακών αγώνων, επιβεβαιώνοντας με τις πράξεις της ότι η Δημοκρατία, τα θεμελιώδη δικαιώματα των εργαζομένων, βρίσκονται πλέον σε αναστολή.
»Θα πρέπει ωστόσο να γνωρίζει η Κυβέρνηση ότι η συστηματική υπονόμευση των συνδικαλιστικών και εργατικών δικαιωμάτων παραβιάζουν το Σύνταγμα της χώρας, αλλά και διεθνείς και ευρωπαϊκές συμβάσεις που προστατεύουν τα δικαιώματα των εργαζομένων. Οι εργατικοί αγώνες δεν αντιμετωπίζονται με αυταρχισμό και πραξικοπηματικό τρόπο, σε μια Δημοκρατία ευρωπαϊκής χώρας, οι εργαζόμενοι δεν επιστρατεύονται και δεν ντύνονται 'στο χακί'.
»Η ΕΕ της ΑΔΕΔΥ εκφράζει τη συμπαράστασή της στους ναυτεργάτες και την ΠΝΟ που παλεύουν για τη διατήρηση των στοιχειωδών εργασιακών και μισθολογικών δικαιωμάτων τους. Καλεί την Κυβέρνηση να ανακαλέσει την απαράδεκτη απόφαση της πολιτικής επιστράτευσης που αναδεικνύει την αδιαλλαξία και καλλιεργεί τον κοινωνικό αυτοματισμό».

Σε ανακοίνωσή της η ΓΣΕΕ καταγγέλλει την κυβέρνηση και τον υπουργό Ναυτιλίας για την επιστράτευση της ΠΝΟ και επισημαίνει πως επέλεξαν για άλλη μία φορά την αυταρχική και αντισυνταγματική πρακτική της επιστράτευσης, αντί να δώσουν λύση με τη υπογραφή συλλογικής σύμβασης εργασίας και τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας.
«Καλούμε την κυβέρνηση να πάρει πίσω τα μέτρα των επιστρατεύσεων και να εγκαταλείψει τις αδιάλλακτες συμπεριφορές σεβόμενη τα βασικά και θεμελιώδη δημοκρατικά και πολιτικά δικαιώματα των εργαζομένων», καταλήγει η Συνομοσπονδία. 
Παναττική απεργία αποφάσισε για την Τετάρτη 6η Φεβρουαρίου 2013 η ΓΣΕΕ σε ένδειξη συμπαράστασης προς την απεργία των ναυτεργατών οι οποίοι συνεχίζουν την απεργία τους και για το λόγο αυτό η κυβέρνηση αποφάσισε, όπως και στην περίπτωση του μετρό, την πολιτική τους επιστράτευση.

Πανπειραϊκή απεργία κηρύχθηκε για την Τετάρτη, και από το Εργατικό Κέντρο Πειραιά αλλά και από το αντίστοιχο των Αθηνών.
Τα δύο Εργατικά Κέντρα έλαβαν την απόφαση για γενική απεργία επίσης σε ένδειξη συμπαράστασης προς τους απεργούς ναυτεργάτες.


http://www.tovima.gr/society/article/?aid=496807


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου