ΠΕΝΘΟΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΔΟΛΟΦΟΝΗΜΕΝΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ (17χιλιάδες 1090-2013 )

ΠΕΝΘΟΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΔΟΛΟΦΟΝΗΜΕΝΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ (17χιλιάδες 1990-2013 )

Παρασκευή, 8 Φεβρουαρίου 2013

Στον αέρα 270.000 ασφαλισμένοι
Του Λουκά Παπαλάμπρου
Την οριστική ανάκληση της άδειας λειτουργίας της ασφαλιστικής εταιρείας «EVIMA GROUP ΑΝΩΝΥΜΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ», αποφάσισε η Επιτροπή Πιστωτικών και Ασφαλιστικών Θεμάτων (ΕΠΑΘ) της Τράπεζας της Ελλάδος.

Η εταιρεία δραστηριοποιούνταν κυρίως στον κλάδο αυτοκινήτων και κατείχε περίπου 270.000 ασφαλιστήρια.

Όπως ανακοίνωσε η ΤτΕ, η εταιρεία δεν μπορούσε να διατηρήσει επαρκές περιθώριο φερεγγυότητας, απαίτηση, κάτι αναγκαίο για τη διαφύλαξη των συμφερόντων των ασφαλισμένων και κάθε άλλου δικαιούχου ασφαλίσματος. Παράλληλα παρουσίαζε έλλειμμα στην ασφαλιστική τοποθέτηση και δεν είχε σχηματίσει επαρκή τεχνικά αποθέματα.
270.000 ασφαλισμένοι σε απόγνωση
Το μεγάλο πρόβλημα φυσικά εντοπίζεται στους 270.000 περίπου ασφαλισμένους, οι οποίοι χάνουν ουσιαστικά το ασφαλιστήριο τους. Το τελευταίο χρονικό διάστημα η εταιρεία είχε αυξήσει την παρουσία της στον κλάδο του αυτοκινήτου, με πολλά ασφαλιστικά πρακτορεία που συνεργάζονταν μαζί της να βρίσκονται σε κατάσταση «εκτάκτου ανάγκης», ώστε να μπορέσουν να καλύψουν τους πελάτες. Σε απόγνωση φυσικά βρίσκονται και οι 100 εργαζόμενοι της EVIMA. Από νωρίς σήμερα το πρωί, τα κεντρικά γραφεία της εταιρείας στο Σύνταγμα έχουν σφραγιστεί από τον εκκαθαριστή.

Σύμφωνα με ότι προβλέπει ο νόμος (N 400/70 αρ.3 παρ.6 σε συνδυασμό με ΠΔ 237/86 αρ.25 παρ.4), τα ασφαλιστήρια συμβόλαια αυτοκινήτου ισχύουν για 30 ημέρες από την ημερομηνία ανάκλησης της άδειας της εταιρείας. Οπότε αν κάποιος είχε ασφαλίσει πρόσφατα το όχημα του για έξι μήνες, χάνει τους πέντε από αυτούς και θα πρέπει να κάνει συμβόλαιο με άλλη εταιρεία. Σε περίπτωση που προκληθεί ατύχημα εντός του διαστήματος των 30 ημερών, ο παθών θα αποζημιωθεί από το «Επικουρικό Κεφάλαιο Αστικής Ευθύνης εξ ατυχημάτων αυτοκινήτων» (ΝΠΙΔ).

Οι έχοντες απαιτήσεις από τους λοιπούς κλάδους ζημιών, όπως και από τα καταβληθέντα - μη δεδουλευμένα - ασφάλιστρα, θα ικανοποιηθούν κατόπιν αναγγελίας της απαίτησής τους στον εκκαθαριστή. Οι ασφαλισμένοι στην εταιρεία δύνανται να ενημερώνονται από την ιστοσελίδα της (http://www.evima.gr), καθώς και από υπαλλήλους της εκκαθάρισης, καθημερινά, από ώρα 10.00 έως 14.00 στα τηλέφωνα της εταιρείας και από τον επόπτη ασφαλιστικής εκκαθάρισης στο τηλέφωνο 6949 962802.

Σε δηλώσεις του στη zougla.gr, ο υπεύθυνος στον κλάδο του αυτοκινήτου της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος, Κώστας Μπρετσιάς, τόνισε χαρακτηριστικά, «αυτό είναι ένα ακόμα πλήγμα στο χώρο και ουσιαστικά οι χιλιάδες των ασφαλισμένων χάνουν τα λεφτά τους. Όλοι τους θα πρέπει να μεταφέρουν το ασφαλιστήριο του οχήματος σε άλλη εταιρεία, καθώς αν για παράδειγμα είχαν 12 μήνες ασφάλιση στην EVIMA, πλέον χάνουν τους 11».
http://www.zougla.gr/automoto/article/eklise-i-evima-group-ston-aera-200000-asfalismeni-aftokinitou

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου