ΠΕΝΘΟΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΔΟΛΟΦΟΝΗΜΕΝΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ (17χιλιάδες 1090-2013 )

ΠΕΝΘΟΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΔΟΛΟΦΟΝΗΜΕΝΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ (17χιλιάδες 1990-2013 )

Τρίτη 13 Νοεμβρίου 2012

«Δεν μπορεί να ζητάει μόνο χρήματα η Ελλάδα» δηλώνει ο σλοβάκος πρωθυπουργός.

Ο Άνθρωπος της Μέρκελ έδωσε το σήμα.

Σε νέες προκλητικές δηλώσεις κατά της Ελλάδας προχώρησε ο σλοβάκος πρωθυπουργός Ρόμπερτ Φίτσο, δηλώνοντας ότι «εάν μια χώρα δεν είναι σε θέση να τηρήσει τους κανόνες, τότε οφείλει να αποχωρήσει από το κλαμπ του ευρώ».

Σε συνέντευξή του στην γερμανική εφημερίδα Frankfurter Allgemeine Zeitung ο πρωθυπουργός της Σλοβακίας εξέφρασε τη δυσαρέσκειά του για το ενδεχόμενο να δοθεί στην Ελλάδα περισσότερος χρόνος προκειμένου να τηρήσει τις υποσχέσεις της, καθώς «ο χρόνος είναι χρήμα». Τονίζει ωστόσο ότι «η Σλοβακία είναι υπέρ της ευρωπαϊκής αλληλεγγύης».

«Τι θα συμβεί, εάν σε τρία χρόνια η Ελλάδα χρειάζεται περισσότερα χρήματα;», διερωτάται ο κ. Φίτσο σε συνέντευξή του και υποστηρίζει ότι η ευρωζώνη χρειάζεται περισσότερη πειθαρχία και αυστηρότερους κανόνες.

Επισημαίνει, πάντως, ότι η χώρα του στηρίζει την ευρωπαϊκή αλληλεγγύη, αν και η ίδια δεν είναι πλούσια και προσθέτει πως δεν ήταν εύκολο να εξηγήσει στους συμπατριώτες του για ποιον λόγο έπρεπε να βοηθήσουν την Ελλάδα ή τις τράπεζες της Ισπανίας.

«Η υπομονή, όμως, έχει και τα όριά της. Δεν γίνεται η Ελλάδα να ζητάει μόνο χρήματα και να μην εκπληρώνει τις υποχρεώσεις της. Η Σλοβακία θα συνεχίσει να συμμετέχει σε μηχανισμούς προστασίας της ευρωζώνης, υπό την προϋπόθεση ότι οι χώρες που λαμβάνουν οικονομική βοήθεια να πληρούν και να τηρούν τους όρους», δηλώνει ο κ. Φίτσο.

Προσηλωμένος στην ευρωπαϊκή αλληλεγγύη ο σλοβάκος πρωθυπουργός...
http://www.axortagos.gr/den-mporei-zitaei-mono-xrimata-ellada-dilonei-slovakos-prothipou.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου