ΠΕΝΘΟΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΔΟΛΟΦΟΝΗΜΕΝΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ (17χιλιάδες 1090-2013 )

ΠΕΝΘΟΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΔΟΛΟΦΟΝΗΜΕΝΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ (17χιλιάδες 1990-2013 )

Τετάρτη 28 Νοεμβρίου 2012

Aρχαία ελληνικά στα Δημοτικά της...Αγγλίας .




Ένθερμοι υποστηρικτές της αρχαίας ελληνικής αποδεικνύονται οι Άγγλοι, οι οποίοι αποφάσισαν, αρχής γενομένης από φέτος, να την εισαγάγουν στα σχολεία τους.
Συγκεκριμένα, το μάθημα θα είναι υποχρεωτικό σε 13 δημοτικά σχολεία στην Οξφόρδη!
Οι ίδιοι οι Άγγλοι.....
κοινοποιώντας την είδηση, ανέφεραν χαρακτηριστικά: "Οι μαθητές θα διδάσκονται τη μητρική γλώσσα του Αρχιμήδη και του Ηροδότου". Η Λόρνα Ρόμπινσον, διευθύντρια του προγράμματος "Ίρις", ανέφερε πως "από την εμπειρία μας γνωρίζουμε ότι η διδασκαλία των αρχαίων ελληνικών πράγματι προσθέτει μια επιπλέον διάσταση στη μάθηση και, τελικά, οι μαθητές προσαρμόζονται πολύ γρήγορα και αρχίζουν να το ευχαριστιούνται".

Οι μαθητές σε τρία δημόσια δημοτικά αρχικά και άλλα δέκα λίγο αργότερα θα διδάσκονται την αλφάβητο, γραμματική και λεξιλόγιο της αρχαίας ελληνικής γλώσσας, αλλά και στοιχεία πολιτισμού, όπως τη γέννηση και την εξέλιξη των Ολυμπιακών Αγώνων και τις κωμωδίες του Αριστοφάνη,

Η κυρία Ρόμπινσον θεωρεί τα αρχαία ελληνικά "θαυμάσια γλώσσα, γεμάτη όμορφες λέξεις και συναρπαστικά νοήματα", ενώ ο συγγραφέας - δημοσιογράφος Χάρι Μάουντ σχολιάζει: "Είναι θαυμάσια είδηση ότι τα αρχαία ελληνικά θα διδάσκονται στο Δημοτικό. Θα βελτιώσουν τις δεξιότητες των παιδιών στην αγγλική γραμματική και θα τα εισαγάγουν στον ελληνικό πολιτισμό - το λίκνο του δυτικού πολιτισμού.
http://www.i-diadromi.com/2012/11/a.html?utm_source=feedburner&utm_medium=feed&utm_campaign=Feed%3A+i-diadromi%2FZrCz+%28%CE%97+%CE%94%CE%99%CE%91%CE%94%CE%A1%CE%9F%CE%9C%CE%97%29

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου