ΠΕΝΘΟΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΔΟΛΟΦΟΝΗΜΕΝΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ (17χιλιάδες 1090-2013 )

ΠΕΝΘΟΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΔΟΛΟΦΟΝΗΜΕΝΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ (17χιλιάδες 1990-2013 )

Παρασκευή, 13 Ιουλίου 2012

Αύξηση θητείας κατά 3 αντί για 6 μήνες

Άμεσα, δείχνει να είναι ανακοινώσιμη η προειλημμένη απόφαση αύξησης της θητείας έστω κατά τρεις μήνες μόνο (οι εισηγήσεις των Επιτελείων είναι να αυξηθεί κατά 5 ή 6 μήνες η θητεία γιατί απλά δεν υπάρχει "ούτε ψυχή" για εκπαίδευση σε πολλές προκεχωρημένες μονάδες αφού όσοι υπηρετούν σε μονάδες με επανδρώσεις της τάξης του 40-50%, απασχολούνται σε υπηρεσίες κλπ).

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, η αύξηση της στρατιωτικής θητείας από...
τους 9 στους 12 μήνες θα υλοποιηθεί άμεσα. "Είναι πραγματικά πρωτοφανές μια χώρα που αντιμετωπίζει τέτοιο τεράστιο κίνδυνο από γειτονική χώρα να μειώνει σε τέτοιο επίπεδο την θητεία των στρατευσίμων στις ΕΔ χωρίς καν να έχει τα οικονομικά μέσα γαι να αναπληρώσει με όπλα αυτό που χάνει σε προσωπικό. Τις τραγικές αποφάσεις Παπαντωνίου και Μεϊμαράκη (σ.σ.: ο πρώτος μείωσε την θητεία απροειδοποίητα από 15 σε 12 μήνες και ο δεύτερος από 12 σε ... 9!), θα μπορούσε να τις πληρώσει η χώρα με ποταμούς αίματος και πάνω απ'όλα με εθνικό ακρωτηριασμό" σημείωνε στο defencenet.gr ανώτατος αξιωματικός του Στρατού Ξηράς.

Η θητεία, κανονικά πρέπει να αυξηθεί κατά 6 μήνες για να επανέλθει μια στοιχειώδης επάνδρωση των μονάδων εκστρατείας και στοιχειώδης εκπαίδευση των στρατευσίμων, η οποία πάνω απ'όλα θα σώσει τους εαυτούς τους σε περίπτωση που (μάλλον, σύντομα στα επόμενα χρόνια..) θα χρειαστεί να εφαρμόσουν αυτά που θα μάθουν...

defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου