ΠΕΝΘΟΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΔΟΛΟΦΟΝΗΜΕΝΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ (17χιλιάδες 1090-2013 )

ΠΕΝΘΟΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΔΟΛΟΦΟΝΗΜΕΝΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ (17χιλιάδες 1990-2013 )

Τετάρτη 4 Ιουλίου 2012

Κούρεμα 20% σε όσους χρωστά το Δημόσιο

του Σπύρου Δημητρέλη

To «κούρεμα» κατά 15% ή 20% στις οφειλές που έχει το κράτος προς τους ιδιώτες εξετάζει το νέο οικονομικό επιτελείο, ενώ θα επιδιώξει και συμψηφισμό των οφειλών αυτών με μελλοντικούς φόρους των ιδιωτών.

Όσοι πάντως από τους προμηθευτές του Δημοσίου αρνηθούν την υπαγωγή τους στη ρύθμιση με το «κούρεμα», τότε αναγκαστικά θα εξοφληθούν με ομόλογα του δημοσίου που θα λήγουν από το 2020 και μετά, έτσι ώστε να μην διαταραχτεί η βιωσιμότητα του δημοσίου χρέους.

Σύμφωνα με πληροφορίες, αυτό είναι το σχέδιο που επεξεργάζεται η κυβέρνηση για την αποπληρωμή των χρεών που οφείλει το κράτος σε όλους τους ιδιώτες. Για το σχέδιο αυτής της πρότασης έχει ήδη ενημερωθεί ο νέος υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας, ο οποίος με την σειρά του θα το παρουσιάσει στην Τρόικα, η οποία δίνει μεγαλύτερη βαρύτητα για την εξόφληση αυτών των χρεών.

Σημειώνεται ότι στο τέλος Απριλίου, οι ανεξόφλητες υποχρεώσεις του κράτους προς τους ιδιώτες έφταναν στα 6,3 δισ. ευρώ. Μετά τις εκλογές όμως και την ακυβερνησία που προέκυψε, το ποσό αυτό αυξήθηκε στα 6,8 δισ. ευρώ (στοιχεία Μαΐου).



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου