ΠΕΝΘΟΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΔΟΛΟΦΟΝΗΜΕΝΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ (17χιλιάδες 1090-2013 )

ΠΕΝΘΟΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΔΟΛΟΦΟΝΗΜΕΝΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ (17χιλιάδες 1990-2013 )

Δευτέρα 1 Απριλίου 2013

Οι τουρκόφιλοι δικτάτορες και ινδάλματα των χρυσαβγιτών


Την τουρκοφαγία των χρυσαβγιτών δεν φαίνεται να συμμερίζονταν τα επίσημα πρότυπά τους, Ιωάννης Μεταξάς και Γεώργιος Παπαδόπουλος. Και οι δύο τύγχαναν θαυμαστές του στρατοκρατικού καθεστώτος της γείτονος και δεν έκρυβαν τα θερμά φιλοτουρκικά τους αισθήματα, που έρχονται σε πλήρη αντίθεση και ρήξη με τις υστερικές εθνικιστικές κραυγές των χρυσαβγιτών.

Ο μεν Μεταξάς, εκτός του ότι ήταν σφόδρα αντίθετος στη μικρασιατική εκστρατεία, προεξοφλώντας μάλιστα την ήττα της, ως δικτάτορας της 4ης Αυγούστου δούλεψε φιλότιμα υπέρ της ελληνοτουρκικής προσέγγισης και συνεννόησης. Δεν παρέλειψε επίσης να στείλει συλλυπητήριο τηλεγράφημα στον πρωθυπουργό της Τουρκίας Τζελάλ Μπαγιάρ, μετά τον θάνατο του αγαπημένου του Μουσταφά Κεμάλ "Ατατούρκ", στις 12 Νοεμβρίου 1938. Το τηλεγράφημα μεταξύ άλλων έγραφε:
«...η Ελλάς ουδέποτε θα λησμονήση ότι ο Πρόεδρος Κεμάλ Ατατούρκ υπήρξε ο κύριος θεμελιωτής της Ελληνοτουρκικής συνεννοήσεως και ότι εσφυρηλάτησε τους δεσμούς αδιαλύτου φιλίας, ήτις ενώνει τας δύο χώρας μας εν τω κοινώ ιδεώδει της ειρηνικής συνεργασίας. Θα διατηρήση πιστώς την συγκεκινημένην ανάμνησιν του μεγάλου εκλιπόντος..»



πηγή: facebook JUNGLE-Report Σίγουρα θα τρίζουν τα κόκκαλα του μακαρίτη αν άκουγε τα κοπρολαγνικά συνθήματα των οπαδών του ("σκατά στον τάφο του Κεμάλ") για τον "μεγάλο, γενναίο και πεφωτισμένο εκλιπόντα"...


πηγή: facebook-Λέμε Όχι στη Χρυσή Αυγή
Όσο για τον έτερο "Εθνάρχη" των χρυσαβγιτών, τον Παπαδόπουλο, αυτός κι αν ήταν αφοσιωμένος στην ελληνοτουρκική φιλία. Σε βαθμό που να εκδηλώνει ακόμα και την πίστη του σε μελλοντική ελληνοτουρκική ομοσπονδία (!). Σε συνέντευξή του στην τουρκική εφημερίδα "Milliet" στις 25/5/1971, ο δικτάτορας της 21ης Απριλίου είχε πει τα εξής:
«Εγώ προσωπικά πιστεύω ότι η ιστορία μας οδηγεί προς μία ομοσπονδία της Τουρκίας με την Ελλάδα. Θα πραγματοποιηθεί σε ίσως 20 ή 50 χρόνια. Αλλά θα πραγματοποιηθεί. [...] Ακούγονται ακόμη οι φωνές του Ατατούρκ και του Βενιζέλου... Πρέπει να ενώσουμε τις δύο ακτές του Αιγαίου. [...] Θέλω ιδιαιτέρως να υπογραμμίσω την πίστη μου στην αναγκαιότητα πραγματοποιήσεως αυτής της ομοσπονδίας... Εάν είχα μαγική δύναμη θα έκανα το παν για την πραγματοποίηση της ομοσπονδίας και θα οδηγούσα πάραυτα τον λαό μας προς αυτή την κατεύθυνση».
Προτείνουμε στον Χρήστο Παππά την επόμενη φορά που θα πάει στο Α' Νεκροταφείο για κάποιο μνημόσυνο των αγαπημένων του δικτατόρων, να μην ξεχάσει να κάνει την "ψιλή" του ανάγκη -και τη "χοντρή" του αν ζορίζεται- στους τάφους τους. Αν, κατά τη λογική του, το Mega άξιζε μια φορά το «πατριωτικό» του κατρουλιό, λόγω της προβολής τουρκικών σαπουνόπερων, τα αποδεδειγμένα τουρκόφιλα φασιστικά του πρότυπα το αξίζουν δέκα.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου