ΠΕΝΘΟΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΔΟΛΟΦΟΝΗΜΕΝΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ (17χιλιάδες 1090-2013 )

ΠΕΝΘΟΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΔΟΛΟΦΟΝΗΜΕΝΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ (17χιλιάδες 1990-2013 )

Τρίτη, 25 Σεπτεμβρίου 2012

Ισπανία: Αστυνομικός κλοιός γύρω από το Κοινοβούλιο ενόψει των διαδηλώσεωνΔεν υπάρχει περίπτωση να επιτραπεί στους διαδηλωτές «να περικυκλώσουν, ή να καταλάβουν» το Κοινοβούλιο, διατράνωσε η εκπρόσωπος της κυβέρνησης Κριστίνα Θιφουέντες, αν και οι διοργανωτές της κινητοποίησης διαβεβαιώνουν πως δεν είναι στις προθέσεις τους να κινηθούν κατά της Βουλής.
Η ισπανική αστυνομία απέκλεισε τις προσβάσεις γύρω από το Κοινοβούλιο, τοποθετώντας σιδερένιους φράκτες και οχήματα στις περιμετρικές οδούς, ενόψει της μεγάλης διαδήλωσης που έχει προγραμματισθεί το απόγευμα ενάντια στα μέτρα λιτότητας που εκπορεύονται από την κυβέρνηση του Μαριάνο Ραχόι.
Οι μόνοι που επιτρέπεται να διασχίσουν τα οδοφράγματα είναι οι βουλευτές, οι εργαζόμενοι στο Κοινοβούλιο και οι οδηγοί οχημάτων που έχουν δικαίωμα και χώρους στάθμευσης στην περιοχή.
Η κυβέρνηση σχεδιάζει να αναπτύξει πάνω από 1.300 αστυνομικούς στην διάρκεια της κινητοποίησης, η οποία έχει προγραμματιστεί να συμπέσει με την ολομέλεια του Κοινοβουλίου, αργά το απόγευμα.
Δεν υπάρχει περίπτωση να επιτραπεί στους διαδηλωτές «να περικυκλώσουν, ή να καταλάβουν» το Κοινοβούλιο, διατράνωσε η εκπρόσωπος της κυβέρνησης Κριστίνα Θιφουέντες, αν και οι διοργανωτές της κινητοποίησης διαβεβαιώνουν πως δεν είναι στις προθέσεις τους να κινηθούν κατά της Βουλής.
Οι κοινωνικές ομάδες που οργανώνουν την κινητοποίηση κατηγορούν τον Ραχόι ότι πρόδωσε τις υποσχέσεις που έδωσε πριν τις βουλευτικές εκλογές του περασμένου Νοεμβρίου, δρομολογώντας ευρείες και βαθιές δημοσιονομικές περικοπές, προκειμένου συν τοις άλλοις να αποφύγει την προσφυγή σε ένα πλήρες σχέδιο διεθνούς δανεισμού.
Δεκάδες χιλιάδες Ισπανοί είχαν διαδηλώσει στους δρόμους της Μαδρίτης και στις 15 Σεπτεμβρίου ενάντια στις περικοπές που αποφάσισε να εφαρμόσει η κυβέρνηση στους τομείς της υγείας και της εκπαίδευσης, ενώ την ίδια στιγμή κόπτεται να βοηθήσει το τραπεζικό σύστημα με τη συνδρομή ενός δανειακού πακέτου έως και 100 δισεκ. ευρώ από την Ευρωζώνη.
Για φέτος η Ισπανία υπολογίζει να καταγράψει ύφεση περί το 2%, την ώρα που η ανεργία καλπάζει στο 25%.

http://www.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_kathremote_1_25/09/2012_462963

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου