ΠΕΝΘΟΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΔΟΛΟΦΟΝΗΜΕΝΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ (17χιλιάδες 1090-2013 )

ΠΕΝΘΟΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΔΟΛΟΦΟΝΗΜΕΝΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ (17χιλιάδες 1990-2013 )

Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου 2012

Η ΕΡΤ ΣΤΟ ΣΤΟΧΑΣΤΡΟ ΓΙΑ ΑΠΑΞΙΩΣΗ ΚΑΙ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ


ΣΑΣ ΠΑΡΑΘΕΤΟΥΜΕ Ε-ΜΑΙL ΑΠΟ ΕΝΑ ΦΙΛΟ.
 
Πριν αρχίσει η συζήτηση γιά τα μέτρα που ζητά η τρόικα, τα ιδιωτικά ΜΜΕ είχαν βάλει στό στόχαστρό τους την ΕΡΤ. Παρότι δεν είμαι υπερασπιστής κανενός ελληνικού πολιτικού χώρου (τούς θεωρώ όλους διεφθαρμένους!) αλλά απλά υπερμαχος της πικρής καί γυμνής αλήθειας, θεωρώ υποχρέωσή μου να διευκρινίσω ορισμένα πράγματα που έχουν παρεξηγηθεί.
Κατ' αρχήν η ΕΡΤ ΔΕΝ είναι δημόσιο. Είναι ΔΕΚΟ με νομική μορφή Α.Ε. της οποίας την μοναδική μετοχή κατέχει η κυβέρνηση. Καί φυσικά ο μέτοχος μπορεί κατά το δοκούν να αλλάζει τον Πρόεδρο καί τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου. Το Διοικητικό Συμβούλιο κατόπιν ορίζει τον Διευθύνοντα Σύμβουλο (CEO). ΟΛΟΙ οι μόνιμοι υπάλληλοι έχουν εργασιακή σύμβαση ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ δικαίου αορίστου χρόνου.
Η ΕΡΤ χρηματοδοτείται αποκλειστικά από την εισφορά των πολιτών (μέσω ΔΕΗ) καί από τις διαφημίσεις. ΔΕΝ ΛΑΜΒΑΝΕΙ ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΕΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΡΑΤΙΚΟ ΚΟΡΒΑΝΑ! Συνεπώς ο προϋπολογισμός της ποτέ δεν συμπεριλαμβάνεται στίς λίστες της τρόικας. Επίσης η ΕΡΤ δεν είναι ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΚΗ! Ήδη πρίν την κρίση είχε περίσσευμα που διετίθετο γιά επενδύσεις καί κοινωνικούς σκοπούς.
Παρόλα αυτά όμως εδώ καί δύο χρόνια ευρίσκεται στό στόχαστρο! Οι μισθοί μας έχουν μειωθεί τρείς φορές αυτό το διάστημα. Όμως μόνον την μία φορά (την τελευταία) υπήρξε ρητή εντολή της προηγούμενης κυβέρνησης. Οι πρότερες δύο μειώσεις έγιναν με εθελοντική (!) πρωτοβουλία της προηγούμενης διοίκησης της ΕΡΤ, χωρίς νόμο ή εντολή!!!! Μέχρι σήμερα ο μισθός μου έχει περικοπεί κατά 30%!
Στό ίδιο διάστημα, υπήρξε μεγάλη φυγή συναδέλφων. Όσοι μπορούσαν να συνταξιοδοτηθούν, το έκαναν. Οι συμβασιούχοι διώχθηκαν μετά την λήξη της σύμβασής τους. Ιδιαίτερα το τεχνικό τμήμα άδειασε! Γιά παράδειγμα η δική μου τεχνική ομάδα είχε 4 άτομα, αλλά κατέληξα να είμαι μόνος μου! Ευτυχώς, επειδή υπήρξαν δυσλειτουργίες, αποφάσισαν πριν ένα μήνα να ξαναπάρουν μερικούς συμβασιούχους καί έτσι έχω τώρα έναν βοηθό.
Πριν μερικούς μήνες επίσης έγινε μία δήθεν τεχνική αναδιοργάνωση, με κατάργηση προγραμμάτων, κλείσιμο σταθμών κλπ. Ο κάθε τεχνικός κατάλαβε αμέσως ότι αυτή ήταν μόνον γιά το θεαθήναι καί τα αποτελέσματά της πενιχρά (κατάργηση 20 θέσεων εργασίας περίπου καί μη ανιχνεύσιμη μείωση της συνολικής κατανάλωσης ρεύματος)
Τέλος το κτίριο στήν πλατεία Ρηγίλλης (οδός Μουρούζη) "κατασχέθηκε" από το Υπουργείο Εξωτερικών καί οι υπάλληλοι έπρεπε να μετακομίσουν εδώ.
Όμως το εντελώς περίεργο είναι ότι παρά την μείωση των μισθών μας, η εισφορά των πολιτών μέσω ΔΕΗ ΟΥΔΟΛΩΣ μειώθηκε! Ενώ δηλαδή η επιβάρυνση των πολιτών παραμένει η ίδια, το έξοδα έχουν μειωθεί. ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ; Τί γίνονται τα χρήματα που περισσεύουν, σε ποιά "μαύρη τρύπα" χάνονται; Κανείς δεν τόλμησε να τό ελέγξει! Νομικά η κυβέρνηση δεν έχει δικαίωμα να χρησιμοποιήσει τα χρήματα από τις εισφορές των πολιτών γιά άλλο σκοπό...
Επειδή το τελευταίο διάστημα λόγω της κρίσης η "πίττα" των διαφημίσεων έχει μειωθεί σημαντικά, τα ιδιωτικά ΜΜΕ έχουν στοχοποιήσει την ΕΡΤ γιά να απαξιωθεί, ώστε ή να κλείσει, ή να πουληθεί. (Έτσι γλυτώνουν έναν ανταγωνιστή). Πάντως η Ευρωπαϊκή νομοθεσία επιτρέπει σε κάθε κράτος-μέλος να έχει κρατική τηλεόραση, εφόσον θέλει (αρκεί ναμην πληρώνεται από τον κρατικό προϋπολογισμό, αλλά από εισφορά ή διαφημίσεις). Εμένα προσωπικά δεν με τρομάζει η ιδιωτικοποίηση, ιδιαίτερα εάν τήν έκαναν οι Γερμανοί.! Όμως οι συνέπειες γιά το κοινό θα είναι μεγάλες.
Ήδη επί κυβερνήσεως ΓΑΠ τα ιδιωτικά ΜΜΕ προσπάθησαν να επιβάλουν έναν νόμο, σύμφωνα με τον οποίο η Digea θα λαβάνει ένα ποσοστό από την εισφορά των πολιτών μέσω ΔΕΗ! Αυτό ευτυχώς όμως απορρίφθηκε από το Συμβούλιο της Επικρατείας σάν παράνομο. Διότι δεν είναι δυνατόν ο πολίτης να πληρώνει ιδιωτικές επιχειρήσεις μέσω υποχρεωτικών εισφορών! Επειδή αυτό αποκλείσθηκε, χρησιμοποιούν άλλο κόλπο. Πρόσφατα ψηφίσθηκε άλλος νόμος που προβλέπει ότι 25% της εισφοράς των πολιτών θα διοχετεύονται στήν ΛΑΓΗΕ (τήν ξέρει κανένας;)! Αυτή είναι μία δημόσια επιχείρηση διαχείρησης ενέργειας που καταρρέει, γιατί δεν κάνει τίποτε! Ο μυστικός σκοπός είναι τα χρήματα αυτά (περί τα 75.000.000!) να καταλήξουν κρυφά από την ΛΑΓΗΕ στούς ιδιώτες!
ΔΗΛΑΔΗ: ο πολίτης πληρώνει στήν ΔΕΗ γιά την δημόσια ραδιοτηλεόραση, μέρος των χρημάτων του πηγαίνει σε μία επιχείρηση Ενέργειας καί καταλήγει σε ιδιωτικά ΜΜΕ! Αυτό σαφώς παραβαίνει την Ευρωπαϊκή νομοθεσία.
Αλλά εκτός από αυτά έχουμε καί άλλα άπλυτα! Σ' αυτόν τον τόπο τίποτε δεν αλλάζει, ενώ ο παλαιοκομματισμός καί η ρουσφετολογία καλά κρατούν.. Ενώ ευρισκόμαστε σε κρίση, η κυβέρνηση Σαμαρά θέλησε να εξοφλήσει υποχρεώσεις σε ημετέρους καί φιλικά διακείμενους! Έτσι άλλαξε όχι μόνο τον Πρόεδρο καί τον Δ/να Σύμβουλο της ΕΡΤ (πράγμα μάλλον αναμενόμενο, εφόσον τό διακιούται), αλλά καί πάρα πολλούς Διευθυντές καί Γενικούς Διευθυντές, φέρνοντας εξωτερικούς "αλεξιπτωτιστές" ή προωθώντας από το εσωτερικό άτομα αμφιβόλου ικανότητας. Μερικοί ικανοί παραιτήθηκαν από ευθιξία. Επίσης προσλήφθηκαν δεκάδες άλλοι (κυρίως σύμβουλοι!). Βέβαια όλοι με σύμβαση ενός έτους, αλλά όλοι γνωρίζουμε τί σημαίνει αυτό! Σάς επισυνάπτω σάν παράδειγμα το δελτίο τύπου του ΔΣ.
Έτσι από την μία πλευρά έχουμε δεκάδες άχρηστους συμβούλους, πάρα πολλούς δημοσιογράφους, ένα διογκωμένο Διοικητικό Διαμέρισμα καί ένα απισχνασμένο Τεχνικό (ειλικρινά)! Σημειωτέον ότι ο Πρόεδρος καί ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΡΤ παλαιότερα ήταν ένα άτομο (γιά λόγους οικονομίας) μέχρι την εποχή ΓΑΠ, που χώρισε τις θέσεις!
Κρίνοντας αυτά τα αρνητικά που συμβαίνουν στόν χώρο μου, μπορώ να φαντασθώ τί άλλα σκάνδαλα καί σπατάλες συμβαίνουν καί σε άλλες υπηρεσίες. Συνεπώς το συμπέρασμα είναι εντελώς απογοητευτικό. Οι πολιτικοί δεν βάζουν μυαλό καί ο λαός δε θέλει να αλλάξει νοοτροπία. Άρα "μαύρη είναι η νύχτα στά βουνά"....

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου