ΠΕΝΘΟΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΔΟΛΟΦΟΝΗΜΕΝΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ (17χιλιάδες 1090-2013 )

ΠΕΝΘΟΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΔΟΛΟΦΟΝΗΜΕΝΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ (17χιλιάδες 1990-2013 )

Τετάρτη 30 Μαΐου 2012

Πρωταθλητές Ευρώπης στις... εργατοώρες οι Έλληνες

 www.ant1online.gr

Οι Έλληνες εργάζονται 2.017 ώρες το χρόνο και αναδεικνύονται πρώτοι στην Ευρώπη και δεύτεροι στον κόσμο, αντικρούοντας τους στεροτυπικούς και εν πολλοίς δημαγωγικούς χαρακτηρισμούς που μιλούν για τους "τεμπέληδες" Έλληνες.


 

 



Πρωταθλητές Ευρώπης στις... εργατοώρες οι Έλληνες



Πρώτοι στην Ευρώπη και δεύτεροι στον κόσμο στις εργατοώρες αναδεικνύονται οι Έλληνες, σύμφωνα με στοιχεία του ΟΟΣΑ που αποτελούν την καλύτερη απάντηση σε υποτιμητικά στερεότυπα που έφεραν τους Έλληνες ως «τεμπέληδες». Μάλιστα, καλό θα ήταν κάποιες υποτιμητικές αναφορές… made in Germany να αναθεωρηθούν, βάσει των ίδιων στοιχείων, αφού οι Γερμανοί εμφανίζονται να εργάζονται σε ετήσια βάση 600 ώρες λιγότερες από εμάς.

Αναλυτικότερα, τα στοιχεία του Οργανισμού αναφέρουν πως ο μέσος Έλληνας εργαζόμενος δουλεύει 2.017 ώρες το χρόνο και αναδεικνύεται… πρωταθλητής Ευρώπης και δευτεραθλητής κόσμου με πρώτους τους Κορεάτες που εργάζονται 2.193 ώρες ετησίως.

Στον αντίποδα, τελευταίοι στην κατάταξη εμφανίζονται οι Ολλανδοί με 1.377 ώρες ετησίως, ενώ οι Γερμανοί δουλεύουν 1.408 ώρες.

Όπως αναφέρει ο ΟΟΣΑ, η διαφορά των Ελλήνων με τους υπόλοιπους Ευρωπαίους διαπιστώνεται λόγω του ότι στη χώρα μας υπάρχουν πολύ αυτοαπασχολούμενοι που δουλεύουν πολλές ώρες, αλλά και του ότι υπάρχουν πολλοί εργαζόμενοι μερικής απασχόλησης. Άλλη μία αιτία είναι το ότι οι Έλληνες εργαζόμενοι λαμβάνουν λιγότερες ημέρες άδειας σε σχέση με τους υπόλοιπους Ευρωπαίους.

Ειδικά όσον αφορά το τελευταίο, ο επικεφαλής οικονομολόγους του ΟΟΣΑ Πασκάλ Μαριάνα δικαιολόγησε τη διαφορά μεταξύ Ελλήνων και Γερμανών με το επιχείρημα ότι οι Γερμανοί εργαζόμενοι δικαιούνται περισσότερες διακοπές, αναρρωτική άδεια και άδεια μητρότητας κατά μέσο όρο τέσσερις εβδομάδες περισσότερο από τους Έλληνες.


 www.ant1online.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου