ΠΕΝΘΟΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΔΟΛΟΦΟΝΗΜΕΝΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ (17χιλιάδες 1090-2013 )

ΠΕΝΘΟΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΔΟΛΟΦΟΝΗΜΕΝΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ (17χιλιάδες 1990-2013 )

Σάββατο 19 Μαΐου 2012

Άρχισαν να τυπώνουν δραχμές στην..Αγγλία;


Σε σημερινό τους δημοσίευμα οι Times αποκαλύπτουν πως η βρετανική εταιρεία De La Rue που τυπώνει χαρτονομίσματα για περισσότερες απο 150 χώρες του κόσμου ετοιμάζεται για την πιθανό επαναφορά της δραχμής.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα η De La Rue έχει ήδη ζητήσει απο το προσωπικό της να διαλέξουν τα σημεία ασφαλείας που θα χρησιμοποιηθούν στα χαρτονομίσματα αλλά και να βρουν παλιά καλούπια τους.

Η De La Rue έχει πολλά χρόνια να τυπώσει δραχμές και έχει καταστρέψει πολλά απο τα εξαρτήματα που είχε για το νόμισμά μας, ωστόσο κάποια καλούπια έχουν παραμείνει.

Η κατάσταση βρίσκεται ακόμα σε αρχικό στάδιο και μπορεί να χρειαστούν 6 μήνες για να σχεδιαστούν και να τυπωθούν τα νέα νομίσματα ασφαλείας. Η De La Rue έκανε παρόμοιες προετοιμασίες και για άλλες χώρες που πιθανό να χρειαζόντουσαν νεα νομίσματα όπως το Σουδάν και η Λιβύη. Η εταιρεία έχει εκτυπωτήρια και στη Μάλτα που θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για να μας προμηθεύσουν δραχμές.

Οι υπεύθυνοι της εταιρείας αρνήθηκαν να σχολιάσουν τις πληροφορίες των Times.

Για την ίδια την εταιρεία ένα τέτοιο ενδεχόμενο θα ήταν μεγάλη επιτυχία αφού ακόμα δεν έχει ξεπεράσει κρίση που ξέσπασε μετά απο σκάνδαλο με τα χαρτονομίσματα της Ινδίας το 2010.

http://radio936.blogspot.com/2012/05/blog-post_19.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου