ΠΕΝΘΟΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΔΟΛΟΦΟΝΗΜΕΝΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ (17χιλιάδες 1090-2013 )

ΠΕΝΘΟΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΔΟΛΟΦΟΝΗΜΕΝΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ (17χιλιάδες 1990-2013 )

Τετάρτη 16 Μαΐου 2012

Εφιαλτης η Δραχμη,ή ο Θάνατος του Ευρώ;


Την εκτίμηση ότι η Ευρωζώνη διαλύεται και δεν φαίνεται κάποια ορατή λύση στον ορίζοντα διατυπώνει ο Διοικητής της Τράπεζας της Αγγλίας Μέρβιν Κινγκ σε έκθεση που έδωσε σήμερα στην δημοσιότητα η κεντρική τράπεζα.

Ο Κίνγκ αναφέρει στην έκθεση πως τόσο η Τράπεζας της Αγγλίας όσο και η βρετανική Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς έχουν ήδη εξετάσει σχέδια έκτακτης ανάγκης για την περίπτωση διάλυσης της ζώνης του ευρώ.

«Η πιθανότητα ανεξέλεγκτου αποτελέσματος στην Ευρωζώνη έχει ήδη επηρεάσει τις αγορές και εξακολουθεί να πλήττει τις προοπτικές της Βρετανίας. Δεν υπάρχει λόγος να μην πιστέψουμε ότι θα επιστρέψουμε στα προ κρίσης επίπεδα. Μπορεί να χρειαστούν όμως 10 ή 20 χρόνια», αναφέρεται στην έκθεση του Άγγλου κεντρικού τραπεζίτη.

Ο ίδιος εξέφρασε την εκτίμηση ότι η Ευρωζώνη αντιμετωπίζει μεγάλη κρίση και δεν φαίνεται κάποια ορατή λύση και στο πλαίσιο αυτό κάλεσε τη Γερμανία και την Ολλανδία να δράσουν για την αποκατάσταση της ισορροπίας.

Ακόμη, προειδοποίησε ότι οι βρετανικές τράπεζες είναι εκτεθειμένες στην Ευρωζώνη και πως ό,τι και να γίνει στο ευρώ θα υπάρξουν σημαντικά προβλήματα στο μέλλον. «Εάν υπάρξουν σημαντικές εξελίξεις στην Ευρωζώνη, τότε η Τράπεζα της Αγγλίας θα αντιδράσει και με τρόπους πέραν της ποσοτικής χαλάρωσης», τόνισε ο Κίνγκ.

Η Τράπεζα της Αγγλίας αναθεώρησε επί τα χείρω τις προβλέψεις της για την βρετανική οικονομία, προειδοποιώντας ότι οι προοπτικές ανάπτυξης είναι ασυνήθιστα αβέβαιες. Συγκεκριμένα, προβλέπει πλέον ρυθμό ανάπτυξης στο 2,7% στη διετία έναντι αρχικής εκτίμησης στο 2,94%, ενώ εκτιμά ότι ο πληθωρισμός θα διαμορφωθεί στο 1,6% σε δύο χρόνια έναντι αρχικής εκτίμησης 1,8%.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου