ΠΕΝΘΟΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΔΟΛΟΦΟΝΗΜΕΝΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ (17χιλιάδες 1090-2013 )

ΠΕΝΘΟΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΔΟΛΟΦΟΝΗΜΕΝΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ (17χιλιάδες 1990-2013 )

Τρίτη 5 Απριλίου 2011

ΟΛΗ Η ΑΘΗΝΑ ΟΛΗ Η ΑΤΤΙΚΗ ΣΤΗΝ ΚΕΡΑΤΕΑ


ΦΙΛΟΞΕΝΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ


ΟΛΟΙ ΤΩΡΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΤΕΒΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΚΕΡΑΤΕΑ! Η ΧΟΥΝΤΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ  ΧΤΥΠΑΕΙ ΣΤΟ ΨΑΧΝΟ!

Όλη η Αθήνα πρέπει να πάει στην Κερατέα. Το καθεστώς αυτό θα στραφεί αύριο εναντίον άλλων Ελλήνων. Ας το σταματήσουμε τώρα.»
Με την παραπάνω έκκληση αρχίζει το Δελτίο Τύπου–απάντηση τού Δήμου Λαυρεωτικής (Κερατέας), στις προκλητικές δηλώσεις Ραγκούση, σε χουντικό στιλ, του «αποφασίζομεν και διατάσσομεν», οι οποίες καθόλου τυχαία ακολουθήθηκαν από ανείπωτους κανιβαλισμούς των ΜΑΤαζήδων του.
Ποιες είναι οι δηλώσεις; Ότι θα επιβάλει την χωματερή ολόκληρης της Αττικής στον Αρχαιολογικό Χώρο του Οβριόκαστρου, «πάση θυσία»!
Και για να μην υπάρξει καμιά αμφιβολία περί του τι εννοεί με το «πάση θυσία», στις 31/3/2011 και ώρα 3.45 το πρωί (!) 25 άνδρες (;) των ΜΑΤ εισέβαλαν πάνοπλοι στα πρόχειρα παραπήγματα στο... «ΜΠΛΟΚΟ» του Λαυρίου, όπου βρίσκονταν μέσα περίπου 8 κάτοικοι του Λαυρίου.
Ανά δύο οι ΜΑΤατζήδες έμπαιναν στο κατάλυμα, ξυλοκοπούσαν άγρια τους παρευρισκόμενους και αποχωρούσαν. Επί αρκετή ώρα τα ζεύγη των αστυνομικών διαδέχονταν το ένα το άλλο ξυλοκοπώντας και κραυγάζοντας «μέχρι το πρωί θα έχετε πεθάνει όλοι!»
Ένα άτομο νοσηλεύεται σε κεντρικό νοσοκομείο των Αθηνών σε σοβαρή κατάσταση, ενώ υπάρχουν και άλλοι ελαφρότερα τραυματισμένοι. Ανηλεώς ξυλοκοπήθηκε και ο Αντιδήμαρχος Λαυρεωτικής Κατσουνάκης Κυριάκος, παρά τη δήλωση της ιδιότητάς του, ενώ έγιναν και σημαντικές φθορές στο αυτοκίνητό του.
Η βία, με ευθύνη της Κυβέρνησης και τού Ραγκούση προσωπικά, έριξε άγκυρα στη Λαυρεωτική! Οι κάτοικοι αναρωτιόνται, γιατί τόση βία. Γιατί τόσο πείσμα η κυβέρνηση. Για ποιο λόγο παραμένουν τέσσερεις μήνες στον τόπο μας «οι βιαστές της αξιοπρέπειας, της τιμής και της ζωής μας!» Ποιους εξυπηρετούν; Τον Λάτση; Τον Μπόμπολα; Γιατί επιμένουν να υλοποιήσουν τώρα και «πάση θυσία» έργο που έχει αποφασιστεί πριν 15 χρόνια, όταν μάλιστα υπάρχει Απόφαση του Ειρηνοδικείου Λαυρίου που απαγορεύει κάθε εργασία στον αρχαιολογικό χώρο του Οβριόκαστρου;
Το ΠΑΣΟΚ είναι κυβέρνηση ισχνής μειοψηφίας. Αντιμετωπίζει γιγάντια προβλήματα, όμοια των οποίων δεν αντιμετώπισε σε συνθήκες ειρήνης ποτέ ελληνική κυβέρνηση. Όταν μπορεί να αφήσει ένα ακόμα δύσκολο  πρόβλημα, το ΧΥΤΑ-Κερατέας, για την επόμενη κυβέρνηση, που οπωσδήποτε θα ακολουθήσει, πρέπει να έχει πολύ σοβαρό λόγο για να μη το κάνει. Πολύ πιο σοβαρό απ’ τα συμφέροντα κάποιων μεγαλοεργολάβων.
Δεν είναι βέβαιο ότι η κυβέρνηση υποτίμησε την αντίσταση που επρόκειτο να συναντήσει. Ακόμα κι αν αυτό συνέβη, το ΧΥΤΑ στην Κερατέα είναι πλέον ζήτημα γοήτρου. Η κυβέρνηση δεν μπορεί να κάνει πίσω. Μέχρι σήμερα, με την θρασύτητα που την χαρακτηρίζει μας στέλνει επίμονα το μήνυμα: Κάθε αντίσταση είναι περιττή. Υποταχτείτε! Αν τώρα η κυβέρνηση οπισθοχωρήσει στην Κερατέα, το έχει χάσει το παιχνίδι. Θα ανατραπούν άρδην οι συσχετισμοί δύναμης και θα ακολουθήσει ήττα της, σε όλα τα μέτωπα. Γι’ αυτό δεν πρόκειται να υποχωρήσει. Ακόμα κι αν είναι να χαθούν ανθρώπινες ζωές!
Στη Κερατέα αυτή την στιγμή κρίνεται η τύχη της κυβέρνησης. Άρα η τύχη όλων μας, για την επόμενη περίοδο. Πρέπει να το συνειδητοποιήσουμε και να σταθούμε όλοι στο πλευρό του Δήμου Λαυρεωτικής και των κατοίκων.
* Όλη η Αθήνα, όλη η Αττική, στην Κερατέα! Ο αγώνας των κατοίκων είναι και δικός μας αγώνας. Δικός μας με όλη την σημασία της λέξης!
* Όλοι στο Τριήμερο Φεστιβάλ στις 8-10 Απριλίου στο μπλόκο ΒΙΟΠΑ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου