ΠΕΝΘΟΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΔΟΛΟΦΟΝΗΜΕΝΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ (17χιλιάδες 1090-2013 )

ΠΕΝΘΟΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΔΟΛΟΦΟΝΗΜΕΝΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ (17χιλιάδες 1990-2013 )

Τρίτη 5 Απριλίου 2011

Η ΕΚΠΡΟΣΩΠΗΣΗ ΤΗΣ ΣΠΙΘΑΣ ΘΡΙΑΣΙΟΥ

ΜΕ ΑΜΕΣΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                                                                                                                               Η ΣΠΙΘΑ -ΚΥΨΕΛΗ                                                                                                                                ΤΟ ΠΡΟΠΛΑΣΜΑ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
ΣΕ ΤΙ ΔΙΑΦΕΡΟΥΝ ΟΙ ΣΠΙΘΕΣ ΑΠΟ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ, ΤΙΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΠΑΡΑΤΑΞΕΙΣ ΚΑΙ ΟΣΟΥΣ ΙΣΧΥΡΙΖΟΝΤΑΙ ΟΤΙ ΜΑΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥΝ.
Τι μας ενώνει με τις  άλλες ΣΠΙΘΕΣ  και το Κίνημα Ανεξάρτητων Πολιτών.
1 Καλούμε όλους  τους Έλληνες ,χωρίς προαπαιτούμενα και πιστοποιητικά, για μπορέσουν  να εκφράσουν ισότιμα τις απόψεις τους και να τις πραγματώσουν, μακριά από κόμματα, μακριά από δεσμεύσεις, χωρίς στελέχη και επαγγελματίες, χωρίς μισθούς και καθοδηγητές, με άμεση Δημοκρατία και διαφάνεια, με πλήρη ελευθερία και αυτοδιάθεση.
2.Παράγουμε Πολιτική. Με όλες τις ελλείψεις μας ,η κάθε ΣΠΙΘΑ τυπώνει προκηρύξεις, κάνει παρεμβάσεις σε μαζικούς χώρους , δημιουργεί τα δικά της συνθήματα στις κινητοποιήσεις και γενικότερα αρθρώνει το δικό της πολιτικό λόγο που είναι γι αυτό και κατανοητός από τα μέλη της και μπορεί εύκολα να διορθωθεί ,αν χρειαστεί. Τα μέλη της κάθε ΣΠΙΘΑΣ έχουν το πλεονέκτημα ότι υπερασπίζονται αυθεντικά τις θέσεις που τα ίδια διατύπωσαν ελεύθερα και δημοκρατικά με σθένος και παρρησία. Αντίθετα τα κομματικά μέλη προσπαθούν να αναπαράγουν και να αναμασήσουν τις θέσεις που τους επέβαλαν τα κεντρικά τους καθοδηγητικά όργανα. Είναι πλέον ανίκανα να συντάξουν έστω μια απλή προκήρυξη.
3. Αγωνιζόμαστε για την σωτηρία της Χώρας, πιστεύοντας ότι ο αγώνας για την υπεράσπιση της Πατρίδας (Παιδεία και Πολιτισμός, Γλώσσα και Ιστορία, Εθνική συνείδηση και Ελληνικό ήθος) και για την κατοχύρωση της Εθνικής Ανεξαρτησίας (Σύνορα, Λαθρομετανάστευση, Εθνικό Νόμισμα, Πλουτοπαραγωγικές πηγές), και ο αγώνας για ψωμί, ισότητα και δικαιοσύνη, που σήμερα επικεντρώνεται σε αγώνα κατά της φτώχειας και εξαθλίωσης του λαού μας, είναι οι όψεις του ιδίου νομίσματος.
4 Ο αντίπαλός μας είναι η νέα τάξης με γνήσιους εκφραστές ,στην Πατρίδα μας,   την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, και άλλες πολιτικές παρατάξεις, την Τρόικα, το ΔΝΤ,( που πρέπει να ξεκουμπιστούν πάραυτα μαζί με το μνήμονιό τους) και ο Μεγάλος Αδελφός.(κάρτα του πολίτη κ.τ.λ)
Ποιες  ιδιαίτερες ευαισθησίες, λόγω θέσης έχει ο μικρόκοσμός μας.
Η ΣΠΙΘΑ ΘΡΙΑΣΙΟΥ που έχει την τύχη να δραστηριοποιείται σε εργατουπόλεις,  θέλει να αντιμετωπιστούν με ιδιαίτερη ευαισθησία τα εξής θέματα:
1.Το πρόβλημα της αποβιομηχάνισης της Χώρας και το κλείσιμο των εργοστασίων στο Θριάσιο.
2.Το πρόβλημα της ανεργίας και της χιονοστιβάδας των απολύσεων(1,5 εκατομμύριο είναι ήδη οι άνεργοι).
3.Το πρόβλημα της ανασφάλιστης εργασίας και της λαθρομετανάστευσης .Ήδη στη βιομηχανία , στην οικοδομή και από πολλές άλλες εργασίες οι Έλληνες έχουν σχεδόν εξοριστεί ,γιατί στη θέση τους εργάζονται ανασφάλιστοι λαθρομετανάστες με εξευτελιστικά μεροκάματα. Αυτό το γεγονός οδηγεί  σε εξαφάνιση τα ασφαλιστικά ταμεία, και εμάς τους υπόλοιπους  χωρίς σύνταξη.
4.Το πρόβλημα της μόλυνσης του περιβάλλοντος. Το Θριάσιο εξακολουθεί να είναι ο τόπος υποδοχής κάθε είδους ρύπανσης.
5.Το πρόβλημα της γενικότερης υποβάθμισης .Οι παρεχόμενες υπηρεσίες από το Κράτος μας δημιουργεί δίκαια την αίσθηση, ότι είμαστε πολίτες β κατηγορίας.
6.Το πρόβλημα της δημογραφικής αλλοίωσης του πληθυσμού. Ήδη περιοχές όπως ο Ασπρόπυργος ,κατοικούνται στην πλειοψηφία τους από λαθρομετανάστες ,με ότι αυτό συνεπάγεται στην ασφάλεια, την υγεία, την Παιδεία ,τον Πολιτισμό και γενικότερα στην επιβίωση του Έλληνα πολίτη.
7.Το πρόβλημα της ανάδειξης της Πολιτιστικής μας κληρονομιάς και του αρχαιολογικού - ιερού χώρου της Ελευσίνας.
Είμαστε σίγουροι ότι οι αδελφές ΣΠΙΘΕΣ  της ΑΤΤΙΚΗΣ θα μας συμπαρασταθούν, όποτε τους το ζητήσουμε, στις κινητοποιήσεις που σκοπεύουμε να επιχειρήσουμε.
ΣΠΙΘΑ  ΘΡΙΑΣΙΟΥ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου