ΠΕΝΘΟΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΔΟΛΟΦΟΝΗΜΕΝΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ (17χιλιάδες 1090-2013 )

ΠΕΝΘΟΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΔΟΛΟΦΟΝΗΜΕΝΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ (17χιλιάδες 1990-2013 )

Τετάρτη 27 Μαρτίου 2013

Περιορισμούς πρόσβασης στο κράτος πρόνοιας για μετανάστες ανακοίνωσε ο Κάμερον

Φαίνεται πως κάπου κάποιοι άρχισαν ν' ανησυχούν για το φαινόμενο της ανεξέλεγκτης εγκατάστασης αλλοδαπών στη χώρα τους χωρίς προοπτική εργασίας και διστάζουν πια να τους βλέπουν ως τους «κακόμοιρους μετανάστες».  

Αυστηρότερους κανόνες για τους μετανάστες που διεκδικούν επιδόματα πρόνοιας στη Βρετανία ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον.

Όσοι εξ αυτών λαμβάνουν επίδομα ανεργίας θα το χάνουν μετά από έξι μήνες, εκτός αν αποδεικνύουν ότι «πραγματικά αναζητούν εργασία». Ο κ. Κάμερον είπε ότι η Βρετανία είχε γίνει «μαλακός στόχος» για τους μετανάστες κατά τη διακυβέρνηση των Εργατικών και ότι τα νέα μέτρα έχουν ως στόχο να διασφαλίσουν ότι οι ξένοι έρχονται στη χώρα «για τους σωστούς λόγους».

Οι μετανάστες από την Ευρωπαϊκή Οικονομική Ζώνη υποχρεώνονται σήμερα να αποδεικνύουν ότι έχουν «εύλογη πιθανότητα» ανεύρεσης εργασίας ώστε να αποκτούν δικαίωμα λήψης του επιδόματος ανεργίας επί περισσότερο από έξι μήνες. Η Ντάουνινγκ Στριτ τόνισε ότι στο εξής το τεστ στο οποίο θα υποβάλλονται για να διαπιστωθεί κατά πόσο έχουν «ρεαλιστική προοπτική» να βρουν δουλειά θα είναι πιο αυστηρό, με ένα από τα κριτήρια να είναι η γνώση της αγγλικής.

Το άλλο βασικό μέτρο στις εξαγγελίες του πρωθυπουργού είναι η πρόβλεψη πως οι οικογένειες μεταναστών δε θα λογίζονται μεταξύ των υποψηφίων για στέγασή τους σε κατοικίες με κρατική επιχορήγηση πριν τη συμπλήρωση τουλάχιστον διετούς διαμονής στη Βρετανία. Σε ορισμένες περιπτώσεις το όριο αυτό μπορεί να ανέρχεται στα πέντε χρόνια.

Σε μια προσπάθεια περιορισμού της παράνομης μετανάστευσης ο κ. Κάμερον ανακοίνωσε διπλασιασμό του προστίμου για τους εργοδότες που απασχολούν παράνομους μετανάστες, στις 20.000 λίρες.

Εξήγγειλε επίσης αυστηρότερο καθεστώς για την πρόσβαση μη-Ευρωπαίων μεταναστών στο εθνικό σύστημα υγείας, ώστε να αντιμετωπιστεί το φαινόμενο του λεγόμενου «υγειονομικού τουρισμού», που θεωρείται ότι δημιουργεί μειονέκτημα για τους Βρετανούς ασφαλισμένους. Στο εξής όλοι οι αλλοδαποί εκτός ΕΕ θα πρέπει να αποδεικνύουν ότι είναι ασφαλισμένοι πριν λάβουν την αναγκαία ιατρική φροντίδα από το βρετανικό δημόσιο.

Ο Ντέιβιντ Κάμερον σχολίασε ότι η μετανάστευση προς τη Βρετανία ήταν πολύ υψηλή και εκτός ελέγχου, κατηγορώντας τους Εργατικούς των προηγούμενων κυβερνήσεων. Όπως είπε, η καθαρή μετανάστευση προς τη χώρα πρέπει να κατέβει από εκατοντάδες σε δεκάδες χιλιάδες άτομα το χρόνο.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή προειδοποίησε ότι πρέπει να ελέγξει προσεκτικά τις αλλαγές στην πρόσβαση των μεταναστών στο βρετανικό κράτος πρόνοιας πριν εγκρίνει τις αλλαγές.

Οι εξαγγελίες Κάμερον υπαγορεύονται από την ανησυχία για την αθρόα έλευση στη Βρετανία πολιτών από τη Βουλγαρία και τη Ρουμανία στις αρχές του επόμενου έτους, όταν αρθούν οι επταετείς περιορισμοί στην ελεύθερη είσοδό τους στη χώρα.

Τόσο οι Συντηρητικοί όσο και τα άλλα δύο μεγάλα κόμματα στη Βρετανία έχουν υιοθετήσει πιο σκληρή στάση έναντι των μεταναστών, καθώς δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι το ζήτημα της μετανάστευσης έχει γίνει μια από τις κύριες αιτίες ανησυχίας των πολιτών ενόψει των εκλογών του 2015. Ενδεικτική είναι η ραγδαία άνοδος στις δημοσκοπήσεις του Κόμματος Ανεξαρτησίας (UKIP) που πρεσβεύει αντιμεταναστευτικές και ευρωσκεπτικιστικές ιδέες.

skai.gr και Ολυμπία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου