ΠΕΝΘΟΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΔΟΛΟΦΟΝΗΜΕΝΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ (17χιλιάδες 1090-2013 )

ΠΕΝΘΟΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΔΟΛΟΦΟΝΗΜΕΝΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ (17χιλιάδες 1990-2013 )

Κυριακή 9 Δεκεμβρίου 2012

Metron Analysis: Αρνητικοί οι Έλληνες , στην ΕΕ - Λάθος η πορεία της χώρας.

Μόλις ένας στους δέκα πολίτες (9%) εκτιμά πως η χώρα κινείται προς τη σωστή κατεύθυνση σύμφωνα με δημοσκόπηση της Metron Analysis για την «Εφημερίδα των Συντακτών», ενώ αντίθετα το 85% εκτιμά πως η χώρα βρίσκεται σε λάθος πορεία. Παράλληλα το 64% των πολιτών ζητά την καταγγελία του Μνημονίου γιατί απέτυχε και το 63% των ερωτηθέντων πιστεύει ότι τα μεγάλα προβλήματα της χώρας μπορούν να αντιμετωπιστούν καλύτερα στο πλαίσιο του εθνικού κράτους, παρά στο πλαίσιο της Ε.Ε., την οποία επιλέγει το 34%.
 Όπως σημειώνεται εκτός των αριστερών ψηφοφόρων , την άποψη περί λανθασμένης πορείας συμμερίζεται το 77% όσων αυτοπροσδιορίζονται δεξιοί, το 75% των κεντροδεξιών και το 85% των κεντρώων.

Παράλληλα το 67% δηλώνει πως έχει αρνητική γνώμη για την τρικομματική κυβέρνηση.

Στην ερώτηση «πόσο μας έχει βοηθήσει στην κρίση χρέους η ΕΕ», το 78% απαντά «ελάχιστα ή καθόλου» ενώ μείωση παρουσιάζει η άποψη «πολύ ή αρκετά», την οποία εξέφρασε το 21% από 33% πριν από ένα χρόνο.

Επίσης το 85% εκτιμά πως τα δάνεια της τρόικας δεν έχουν ως στόχο τη βοήθεια προς την Ελλάδα, αλλά την εκμετάλλευση. Εντύπωση προκαλεί πως με αυτή την άποψη συμφωνούν: κατά 73% ψηφοφόροι της Ν.Δ., 79% του ΠΑΣΟΚ και 84% της ΔΗΜΑΡ, 96% του ΣΥΡΙΖΑ, 94% των Ανεξάρτητων Ελλήνων και του ΚΚΕ.

Καταλυτική, όπως αναφέρεται στην «Εφημερίδα των Συντακτών», φαίνεται ότι είναι η οικονομική κρίση στην εκτίμηση που έχουν οι πολίτες για το πώς αυτή θα επηρεάσει την Ευρωπαϊκή Ενωση. Το 66% πιστεύει ότι αυτή θα αποδυναμώσει την Ε.Ε., ενώ μόνο το 16% εκτιμά ότι θα οδηγήσει στην ενδυνάμωσή της.

Σύμφωνα πάντα με τα στοιχεία της έρευνας, όπως δημοσιεύονται στην εφημερίδα, σε χαμηλό επίπεδο κινείται το ποσοστό όσων θα ήθελαν να προχωρήσει περισσότερο η πολιτική ενοποίηση της Ε.Ε. (24%), ενώ ένας στους τέσσερις (27%) θεωρεί ότι θα έπρεπε να διαλυθεί, αριθμός που έχει αυξηθεί σημαντικά, αφού τον Μάρτιο του 2010 (λίγο πριν από την ψήφιση του πρώτου Μνημονίου) βρισκόταν στο 10%.

Τέλος, σύμφωνα με τα ευρήματα, στην πρόθεση ψήφου η δημοσκόπηση δείχνει πρωτιά του ΣΥΡΙΖΑ με 22% (έναντι 19,8% της Ν.Δ.) και στην καταλληλότητα για την πρωθυπουργία τον Αλ. Τσίπρα να «πιάνει» για πρώτη φορά τον Αντ. Σαμαρά.

http://tvxs.gr/news/ellada/metron-analysis-apogoiteymenoi-kai-thymomenoi-me-tin-ee

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΤΟΥ ''ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΟΥ ΑΓΩΝΑ''.

ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΧΟΥΝ ΤΕΛΕΙΩΣ ΑΝΤΙΘΕΤΗ ΑΠΟΨΗ ΑΠΟ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ, ΑΛΛΑ Η ΓΝΩΜΗ ΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΠΕΤΑΜΕΝΗ ΣΤΟΝ ΚΑΛΑΘΟ ΤΩΝ ΑΧΡΗΣΤΩΝ. Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝΥΠΑΡΚΤΗ ΣΤΗΝ ΚΑΤΟΧΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ Η ΕΚΛΟΓΙΚΗ ''ΤΡΑΠΟΥΛΑ'' ΣΗΜΑΔΕΜΕΝΗ.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου