ΠΕΝΘΟΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΔΟΛΟΦΟΝΗΜΕΝΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ (17χιλιάδες 1090-2013 )

ΠΕΝΘΟΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΔΟΛΟΦΟΝΗΜΕΝΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ (17χιλιάδες 1990-2013 )

Παρασκευή, 28 Δεκεμβρίου 2012

Το αδιαχώρητο στις εφορίες για μαζικές καταθέσεις πινακίδων.


image

Το αδιαχώρητο έγινε την Πέμπτη στις εφορίες όλης της χώρας, με χιλιάδες πολίτες να καταθέτουν τις πινακίδες των οχημάτων τους, λίγα 24ωρα πριν λήξει η προθεσμία για την πληρωμή των τελών κυκλοφορίας.

Από την ηλεκτρονική εφαρμογή της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων, έχουν τυπωθεί περίπου 5. εκατ. ειδοποιητήρια πληρωμής, ωστόσο έχουν εξοφληθεί μόλις τα μισά.
Την περσινή χρονιά και έως τις αρχές του 2012 είχαν κατατεθεί περισσότερες από 365.000 πινακίδες οχημάτων. Φέτος, σύμφωνα με το οικονομικό επιτελείο, οι καταθέσεις πινακίδων έχουν αυξηθεί κατά 15%.
Η μαζική κατάθεση πινακίδων κυκλοφορίας οχημάτων στις εφορίες τα τελευταία δύο χρόνια λόγω της οικονομικής κρίσης μείωσε τα έσοδα του Δημοσίου, καθώς από τα 1,590 δισ. ευρώ του 2010 συρρικνώθηκαν στα 1,116 δισ. ευρώ πέρυσι, ενώ το...τρέχον έτος αναμένεται να εισπραχθεί το ποσό των 1,250 δισ. ευρώ.
Σύμφωνα με τα «Νέα», οι αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομικών είχαν καταγράψει -μέχρι χθες- 4,5 εκατομμύρια εκτυπώσεις ειδοποιητηρίων πληρωμής από την ιστοσελίδα της ΓΓΠΣ (www.gsis.gr) σε σύνολο 5,5 εκατομμυρίων ιδιοκτητών οχημάτων.

Πρακτικά, οκτώ στους δέκα φορολογουμένους είχαν τυπώσει το ειδοποιητήριο πληρωμής.

Όσον αφορά στις εισπράξεις, όμως, η εικόνα είναι τελείως διαφορετική. Οι συνολικές πληρωμές τελών κυκλοφορίας φτάνουν τα 520 εκατομμύρια ευρώ (σε σύνολο εκτιμώμενων εσόδων 1,250 δισ. ευρώ), γεγονός που σημαίνει ότι τέσσερις στους δέκα, ενώ έχουν τυπώσει το ειδοποιητήριο, δεν έχουν πληρώσει τα τέλη κυκλοφορίας.
Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι από την περασμένη Δευτέρα είναι διαθέσιμη η εφαρμογή ανάκτησης κωδικού πληρωμής τελών κυκλοφορίας και μέσω κινητών τηλεφώνων με σύστημα Android. Όσοι χρήστες έχουν δυνατότητα ηλεκτρονικής πληρωμής στην τράπεζά τους, μπορούν να εξοφλήσουν τα τέλη κυκλοφορίας και μέσω του κινητού τους τηλεφώνου.
http://www.greekmoney.gr/index.php/permalink/93554.html
Εξαιρετικά μειωμένα είναι τα έσοδα από τα τέλη κυκλοφορίας, καθώς σύμφωνα με τα στοιχεία, τρεις μέρες πριν εκπνεύσει η προθεσμία, ένας στους δύο κατόχους Ι.Χ. δεν έχει πληρώσει τα τέλη. Αντιθέτως, τις τελευταίες ημέρες παρατηρούνται ουρές στις Εφορίες, από ιδιοκτήτες Ι.Χ. που σπεύδουν να καταθέσουν τις πινακίδες κυκλοφορίας των αυτοκινήτων τους. Πρόκειται κυρίως για κατόχους μεγάλου κυβισμού αυτοκινήτων, που όπως λένε, προσπάθησαν να τα πουλήσουν, αλλά δεν τα κατάφεραν και δεν μπορούν πλέον να πληρώνουν τα δυσβάσταχτα τέλη.
Οι περισσότεροι φορολογούμενοι που σπεύδουν στις Εφορίες, παλεύουν με διακανονισμούς και δόσεις να αποφύγουν τα χειρότερα. Ακόμα και όσοι τα έχουν καταφέρει έως τώρα να είναι συνεπής στις υποχρεώσεις τους, είπαν μιλώντας στον ALPHA, ότι θα είναι αδύνατο να καταφέρουν να πληρώσουν φόρους και χαράτσια το 2013.

 http://www.alphatv.gr/


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου