ΠΕΝΘΟΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΔΟΛΟΦΟΝΗΜΕΝΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ (17χιλιάδες 1090-2013 )

ΠΕΝΘΟΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΔΟΛΟΦΟΝΗΜΕΝΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ (17χιλιάδες 1990-2013 )

Τετάρτη 22 Ιουνίου 2011

ΑΠΟ ΤΟΥΣ ‘300 ΕΛΛΗΝΕΣ’



Επιστολή  προς τον πρόεδρο της Ευρωπαικής Επιτροπής Χοσέ Μανουέλ Μπαρόζο  

Η παρακάτω επιστολή παραδόθηκε στα γραφεία της αντιπροσωπείας της Ευρωπαικής Επιτροπής στην οδό Β.Σοφίας 2 Αθήνα-με δικαστική επιμελήτρια-το απόγευμα της Τρίτης 14ης Ιουνιου. Σας παραθέτουμε την ελληνική της έκδοση αφού παραδόθηκε και στα αγγλικά.

Αξιότιμε κ. Μπαρόζο,

όσον αφορά την επίλυση του προβλήματος του ελληνικού χρέους, μέχρι στιγμής έχετε ακούσει (μέσα από τους μεταξύ σας διαλόγους) μόνο την ελληνική κυβέρνηση. Από σήμερα, όμως, θα ενημερωθείτε και για την θέση του ελληνικού λαού σχετικά με το θέμα αυτό....

Οι Έλληνες διαμαρτύρονται ειρηνικά έξω από την Βουλή από τις 22 Μαΐου. Ο ελληνικός λαός απαιτεί τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος, ώστε να εκφράσει τη θέση του σχετικά με τη συνέχιση της εφαρμογής του "Μνημονίου" (δανειακής σύμβασης) που υπεγράφη πέρισυ, ενάντια στη θέληση και το σύνταγμά μας. Επιθυμούμε να μας δωθεί η ευκαιρία να αποφασίσουμε αυτό που θεωρούμε καλύτερο για το μέλλον μας ,και, ποτέ δεν ξέρετε, ίσως να αποβεί καλύτερο και για το μέλλον της Ευρώπης!

Όπως πολύ καλά γνωρίζετε, τα μέτρα που επεβλήθησαν στον ελληνικό λαό από την Ε.Ε. και το Δ.Ν.Τ. έχουν αποτύχει και χειροτερέψει πολύ την κατάσταση.Η χώρα βρίσκεται σε κατάσταση ύφεσης, η ανεργία και ο πληθωρισμός έχουν αυξηθεί, ενώ το ίδιο έχει συμβεί με τα επιτόκια και το ελληνικό χρέος. Ως εκ τούτου, νέα σχέδια διάσωσης δεν θα καλυτερεύσουν την κατάσταση, αλλά, αντιθέτως, θα διαιωνίσουν το ελληνικό χρέος και ο λαός θα υποφέρει ακόμα περισσότερο. Τα άχρηστα μέτρα πρέπει να εγκαταλείπονται, και όχι να "διορθώνονται" προς το χειρότερο, και, επιπλέον, να επιβάλλονται και σε άλλες ευρωπα'ι'κές χώρες! Όταν η Ελλάδα έγινε μέλος της Ε.Ε., πριν από 30 χρόνια, το έπραξε για να διασφαλίσει τη δημοκρατία της και να ενισχύσει την οικονομική της ανάπτυξη. Αντ' αυτού, η Ελλάδα υπέστη την εκμετάλλευση των "βιομηχανικών" μελών της Ε.Ε., και, τώρα, ακόμα και η δημοκρατία μας κινδυνεύει. Εμείς, ο ελληνικός λαός, δεν μπορούμε πια να αντέξουμε αυτή την παράλογη και ολέθρια κατάσταση. Γι'αυτό και απαιτούμε το δημοψήφισμα.

Πιστεύουμε ότι η ελληνική κυβέρνηση δεν είναι πλέον ικανή να εκπροσωπεί το λαό επαρκώς. Επίσης πιστεύουμε ότι εκείνοι που οδήγησαν τη χώρα μας στη σημερινή της κατάσταση πρέπει να απολογηθούν και να τιμωρηθούν. Έχουμε, μεν, τη διάθεση να επιστρέψουμε τα χρήματα που οφείλουμε στους άλλους (κατόπιν αποδείξεως της νομιμότητας των χρεών μας), δεν θα επιτρέψουμε όμως στην Ελλάδα να αποτύχει.

Ως λίκνο του δυτικού πολιτισμού, η Ελλάδα δεν μπορεί να αποτύχει.

Πλατεία Συντάγματος

Υπογραφές εκ μέρους των "300 Ελλήνων"

Η επιστολή αυτή γράφτηκε από την ομάδα των "300 Ελλήνων" (οι οποίοι ήδη έχουν αποστείλει άλλη επιστολή προς την ελληνική κυβέρνηση και το ελληνικό κοινοβούλιο, περιγράφοντας ακριβώς τα αιτήματά μας). Τα αιτήματά μας έχουν ηδη υπογραφεί από περισσότερους από 100.000 Έλληνες πολίτες και συνεχίζουν να υπογράφονται. Η διεύθυνσή μας είναι το "τραπέζι" των "300 Ελλήνων" στην πλατεία Συντάγματος, Αθήνα, Ελλάδα. Βρισκόμαστε εκεί συνεχώς, δίπλα στις υπόλοιπες δεκάδες χιλιάδες των Ελλήνων, που δεν είναι απλώς "αγανακτισμένοι", είναι κυρίως αποφασισμένοι. Δεν θα υποχωρήσουμε μπροστά σε μία αντισυνταγματική οικονομική κατοχή.

Αρμόδιος Δικαστικός Επιμελητής παραγγέλλεται να επιδόσει την παρούσα προς την Αντιπροσωπεία της Ευρωπαικής Επιτροπής στην Ελλάδα , δια λογαριασμό του Προέδρου της Χοσέ Εμμανουέλ Μπαρόζο, που εδρεύει στην οδό Βασ.Σοφίας 2, 106 74 Αθήνα, προς γνώση του και για τις νόμιμες συνέπειες, αντιγράφοντας ολόκληρη την επιστολή κάτωθι της συνταχθησομένης εκθέσεως επιδόσεως.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου