ΠΕΝΘΟΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΔΟΛΟΦΟΝΗΜΕΝΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ (17χιλιάδες 1090-2013 )

ΠΕΝΘΟΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΔΟΛΟΦΟΝΗΜΕΝΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ (17χιλιάδες 1990-2013 )

Τρίτη 16 Οκτωβρίου 2012

Απίστευτο: ασκήσεις του στρατού στην Ελβετία για… Έλληνες-Ιταλούς-Ισπανούς μετανάστες.




Απίστευτο: ασκήσεις του στρατού στην Ελβετία για…  Έλληνες-Ιταλούς-Ισπανούς  μετανάστες!


Σε μια απίστευτη ενέργεια προχώρησε η Ελβετία, μια χώρα σταθερά υπέρ της ουδετερότητας επί αιώνες, η οποία κατάφερε να μην εμπλακεί καν στον Ά και Β΄Παγκόσμιο Πόλεμο που εκτυλισσόταν δίπλα της…

Η χώρα της Κεντρικής Ευρώπης προχώρησε συγκεκριμένα στη διεξαγωγή στρατιωτικής άσκησης με το όνομα "Stabilo due" , σαν προληπτική αντίδραση στο ενδεχόμενο κατάρρευσης της ευρωζώνης και στο κύμα προσφύγων που εκτιμά ότι θα δεχθεί σε αυτή την περίπτωση από χώρες της Νότιας Ευρώπης.

Στην άσκηση έλαβαν μέρος δύο χιλιάδες στρατιώτες σε 8 διαφορετικές πόλεις, με τη συμμετοχή επίσης εναέριων και ειδικών δυνάμεων. Σύμφωνα με την εφημερίδα της Ελβετίας Der Sonntag η άσκηση επικεντρώθηκε σε έναν «χάρτη κινδύνου», που δημιουργήθηκε το 2010, σχετικά με την απειλή εσωτερικής αναταραχής λόγω της πιθανότητας μαζικής εισροής προσφύγων όχι μόνο από την Ελλάδα, την Ισπανία και την Ιταλία αλλά και την Πορτογαλία ή και τη… Γαλλία ακόμη!

Η ίδια εφημερίδα υποστηρίζει ότι ο αρχηγός του στρατού André Blattmann είναι έτοιμος να δεχτεί το Δεκέμβριο μία πρόταση για να χρησιμοποιήσει τέσσερα τάγματα στρατιωτικής αστυνομίας και 1600 στρατιώτες, για την περιφρούρηση σημείων στρατηγικής σημασίας, όπως το αεροδρόμιο, βιομηχανικά πάρκα και τους διεθνείς οργανισμούς στη Γενεύη.

Μάλιστα, ο Υπουργός Άμυνας της Ελβετίας Ueli Maurer δήλωσε στο αμερικανικό δίκτυο CNBC ότι η χώρα του δεν αποκλείεται να χρειαστεί να αναπτύξει στρατιωτικά στρατεύματα στα επόμενα χρόνια. «Οι συνέπειες της οικονομικής κρίσης στην Ελβετία είναι δυνατόν να οδηγήσουν τη χώρα σε φαινόμενα βίας. Ο στρατός πρέπει να είναι έτοιμος όταν η αστυνομία σε τέτοιες περιπτώσεις ζητήσει βοήθεια» υποστήριξε.

Ο Maurer δήλωσε επίσης στο περιοδικό Schweizer Soldat ότι υπάρχει κίνδυνος για κλιμάκωση της βίας στην Ευρώπη. «Δεν μπορώ να αποκλείσω πως στα επόμενα χρόνια ενδέχεται να χρειαστούμε τη βοήθεια του στρατού» ανέφερε, ενώ άφησε να εννοηθεί ότι κάποιες χώρες μπορεί να ασκήσουν «εκβιασμό» με τη στάση τους.

Πάντως, ο πρόεδρος του Swiss Green Party Josef Lang κατηγορεί τον Υπουργό Άμυνας της χώρας ότι χρησιμοποιεί την κρίση της ευρωζώνης για πολιτικούς και ψηφοθηρικούς λόγους. «Χρησιμοποιούν την κοινωνική αποσταθεροποίηση στην Ευρώπη για να "πριμοδοτήσουν" το στρατό» δήλωσε.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου