ΠΕΝΘΟΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΔΟΛΟΦΟΝΗΜΕΝΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ (17χιλιάδες 1090-2013 )

ΠΕΝΘΟΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΔΟΛΟΦΟΝΗΜΕΝΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ (17χιλιάδες 1990-2013 )

Παρασκευή 24 Μαΐου 2013

Θα δηλώνονται μόνο τόκοι άνω των 250 ευρώ


Του Σπύρου Δημητρέλη

Όπισθεν ολοταχώς φαίνεται ότι κάνει το υπουργείο Οικονομικών αναφορικά με το πότε και πως δηλώνονται οι τόκοι καταθέσεων στη φορολογική δήλωση. Αν και χθες ο γενικός γραμματέας Δημοσίων Εσόδων κ. Χ. Θεοχάρης, έχει με μήνυμά του σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης γνωστοποιήσει ότι δηλώνονται τόκοι ακόμη και ενός λεπτού του ευρώ, το ΥΠΟΙΚ αναδιπλώνεται λόγω της ταλαιπωρίας που θα υποστούν οι φορολογούμενοι.

Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται να εκδοθεί εγκύκλιος η οποία θα ορίζει ότι δηλώνονται στη φορολογική δήλωση μόνο οι τόκοι οι οποίοι ξεπερνούν το ποσό των 250 ευρώ. Με αυτόν τον τρόπο πρόκειται ουσιαστικά να εξαιρεθούν οι λογαριασμοί μισθοδοσίας και καταβολής σύνταξης και έτσι να γλιτώσουν μισθωτοί και συνταξιούχοι από την επίσκεψη στην τράπεζα για να προμηθευτούν τη σχετική βεβαίωση.

Σήμερα εκτός απροόπτου πρόκειται να εκδοθεί και το γνωστό βιβλιαράκι με τις οδηγίες συμπλήρωσης της φορολογικής δήλωσης καθώς αναμένεται να ανοίξει και η ηλεκτρονική πύλη της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων για την υποβολή των φετινών φορολογικών δηλώσεων. Σύμφωνα με πληροφορίες στο βιβλιαράκι  θα αναφέρεται ότι:

-είναι υποχρεωτική η υποβολή της φορολογικής δήλωσης μέσω ίντερνετ για όλους τους φορολογούμενους, ακόνη δηλαδή και τους συνταξιούχους που πέρυσι είχαν εξαιρεθεί. Οι φορολογούμενοι που δεν διαθέτουν κωδικούς πρόσβασης θα πρέπει να υποβάλουν ηλεκτρονική αίτηση στο
www.gsis.gr και στη συνέχεια να επισκεφθούν το τμήμα Μητρώου μιας εφορίας με την ταυτότητά τους προκειμένου να προμηθευτούν τον ειδικό κλειδάριθμο.

-είναι υποχρεωτική η αναγραφή του αριθμού παροχής της ΔΕΗ για την κύρια και τη δευτερεύουσα κατοικία του φορολογούμενου. Η αναγραφή πέρυσι ήταν προαιρετική. Η αναγραφή γίνεται προκειμένου η εφορία να βεβαιώνει ευκολότερα το χαράτσι σε όσους δε το καταβάλλουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου