ΠΕΝΘΟΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΔΟΛΟΦΟΝΗΜΕΝΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ (17χιλιάδες 1090-2013 )

ΠΕΝΘΟΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΔΟΛΟΦΟΝΗΜΕΝΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ (17χιλιάδες 1990-2013 )

Πέμπτη 5 Ιανουαρίου 2012

ΜΕ ΕΜΦΥΤΕΥΜΑΤΑ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΜΑΣ ΚΑΝΟΥΝ ΧΑΡΟΥΜΕΝΟΥΣ.

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΑΣ:
ΤΥΦΛΑ ΝΑΧΟΥΝΕ ΤΑ ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ ΠΟΥ Η ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΩΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ ΤΟΥΣ  ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΣΩΡΙΝΗ ΚΑΙ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΑΣΜΑΤΑ ΑΜΦΙΒΟΛΑ!!!!
ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΑΡΟΝ ΤΑ ΠΕΙΡΑΜΑΤΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΑ ΑΝ ΚΑΙ ΤΑ ΕΜΦΥΤΕΥΜΑΤΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΝ ΚΑΙ ΔΙΑΤΙΘΕΝΤΑΙ ΚΑΝΟΝΙΚΑ.

Η συσκευή κυκλοφορεί στις ΗΠΑ με το όνομα Vagus Nerve Stimulator, δηλαδή «διεγέρτης του πνευμονογαστρικού νεύρου». Από το 1997, οπότε εγκρίθηκε από την Επιτροπή Ελέγχου Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ, έχει εμφυτευτεί σε περίπου 7.000 άτομα που πάσχουν από επιληψία.

ΤΑ ΑΡΘΡΑ:
Εμφυτεύματα κατά της κατάθλιψης δίνουν μόνιμο αποτέλεσμα

 H συσκευή εμφυτεύεται στην περιοχή του λαιμού και συνδέεται μέσω καλωδίων με συγκεκριμένα σημεία του εγκεφάλου (Πηγή: St. Jude Medical) 
Ουάσινγκτον
Η βαριά κατάθλιψη που δεν υποχωρεί με φάρμακα μπορεί να αντιμετωπιστεί με μόνιμα ηλεκτρόδια τα οποία διεγείρουν συγκεκριμένες περιοχές του εγκεφάλου, επιβεβαιώνει μια νέα, καλύτερα σχεδιασμένη μελέτη. Μάλιστα, εξίσου σημαντική και μακροπρόθεσμη βελτίωση εμφάνισαν και οι ασθενείς με διπολική διαταραχή, παλιότερα γνωστή ως μανιοκατάθλιψη.
 Η σχετικά νέα μέθοδος της «εν τω βάθει εγκεφαλικής διέγερσης», ή DBS, χρησιμοποιείται ήδη σε ασθενείς με επιληψία ή νόσο του Πάρκινσον και έχει δώσει ενθαρρυντικά αποτελέσματα στην κατάθλιψη και την ψυχαναγκαστική διαταραχή.
Δεδομένου ότι αρκετοί ασθενείς δεν ανταποκρίνονται στα αντικαταθλιπτικά φάρμακα ούτε στην ψυχοθεραπεία, τα αποτελέσματα που έδωσε η DBS στην τελευταία έρευνα «φαίνονται σχεδόν μαγικά», σχολιάζει ο δικτυακός τόπος του Nature, επισημαίνοντας όμως ότι η επέμβαση στον εγκέφαλο ενέχει κάποιους κινδύνους.
 Από τους 12 ασθενείς με μονοπολική ή διπολική κατάθλιψη, στους οποίους χρησιμοποιήθηκαν τα εμφυτεύματα για διάστημα μιας διετίας, μόνο ένας δεν παρουσίασε σημαντική βελτίωση, ενώ στους περισσότερους άλλους εθελοντές τα συμπώματα είχαν εξαφανιστεί εντελώς.
Υπήρχαν όμως ακόμα πέντε ασθενείς που υποβλήθηκαν στην επέμβαση, αλλά αργότερα χρειάστηκε να τους αφαιρεθούν τα εμφυτεύματα.
 Η νέα μελέτη δημοσιεύεται στο Archives of General Psychiatry.
 Εκατοντάδες ακόμα ασθενείς συμμετέχουν στη Φάση ΙΙΙ των κλινικών δοκιμών που διεξάγουν σε Ευρώπη και Αμερική δύο κατασκευαστές των εμφυτεύσιμων συσκευών.

Τα ηλεκτρόδια διεγείρουν μονίμως περιοχές του εγκεφάλου όπως το παροσφρητικό προσαγώγιο και ο επικλινής πυρήνας -τμήματα ενός νευρικού κυκλώματος που πιστεύεται ότι συνδέεται με την κατάθλιψη.
ΠΙΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ
 1.Σαν Ντιέγκο
Μία συσκευή που μοιάζει με βηματοδότη και χρησιμοποιείται στις ΗΠΑ για την καταπολέμηση της επιληψίας θα μπορούσε να βοηθήσει και άτομα που πάσχουν από κατάθλιψη και δεν ανταποκρίνονται σε άλλες θεραπείες. Η συσκευή εμφυτεύεται χειρουργικά στο στήθος και συνδέεται μέσω καλωδίων στην περιοχή του λαιμού με το πνευμονογαστρικό νεύρο, το οποίο επικοινωνεί με τις περιοχές του εγκεφάλου που σχετίζονται με τη διάθεση και το συναίσθημα.
Η συσκευή κυκλοφορεί στις ΗΠΑ με το όνομα Vagus Nerve Stimulator, δηλαδή «διεγέρτης του πνευμονογαστρικού νεύρου». Από το 1997, οπότε εγκρίθηκε από την Επιτροπή Ελέγχου Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ, έχει εμφυτευτεί σε περίπου 7.000 άτομα που πάσχουν από επιληψία.
Σύμφωνα με προκαταρκτικές έρευνες που διεξήχθησαν το 1999 από το Πανεπιστήμιο του Τέξας και δημοσιεύτηκαν στο περιοδικό Biological Psychiatry, η συσκευή ήταν αποτελεσματική για την καταπολέμηση της κατάθλιψης στο 40% των ασθενών που τη χρησιμοποίησαν.

 Η κατάθλιψη ταλαιπωρεί περίπου 17 έως 19 εκατ. ανθρώπους στις ΗΠΑ, ενώ 1 - 3 εκατ. από αυτούς δεν ανταποκρίνονται στην ψυχοθεραπεία και στα αντικαταθλιπτικά φάρμακα.

 Στα άτομα αυτά εστιάζουν τώρα την προσοχή τους οι ερευνητές προκειμένου να διεξάγουν πιο επισταμένες έρευνες για την αποτελεσματικότητα της συσκευής. Η νέα έρευνα γίνεται από το Πανεπιστήμιο του Σαν Ντιέγκο, με επικεφαλής το δρ. Μαρκ Ράπαπορτ και σε 20 πόλεις των ΗΠΑ. Σε αυτή θα συμμετάσχουν ασθενείς που πληρούν πολύ αυστηρά κριτήρια επιλογής.

Στην πρώτη φάση του πειράματος όλοι οι ασθενείς θα κρατήσουν τη συσκευή κλειστή για ένα χρονικό διάστημα. Στη συνέχεια, ομάδα αυτών θα ενεργοποιήσει το διεγέρτη για εννέα μήνες.

Την έρευνα θα χρηματοδοτήσει η Cyberonics, η εταιρεία που παράγει τη συσκευή.
2.Σικάγο
Εμφυτεύσιμη συσκευή διέγερσης του εγκεφάλου έλαβε έγκριση από τις ευρωπαϊκές αρχές για την αντιμετώπιση της βαριάς ψυχαναγκαστικής διαταραχής, ανακοίνωσε η αμερικανική εταιρεία Medtronic που την παράγει.
Είναι η πρώτη φορά που ένα σύστημα ηλεκτρικής διέγερσης του εγκεφάλου παίρνει το πράσινο φως στην ΕΕ για την αντιμετώπιση ψυχιατρικών διαταραχών, επισημαίνει η εταιρεία, με έδρα τη Μινεάπολις.
Παρόμοιες ηλεκτρονικές συσκευές έχουν εμφυτευτεί ήδη σε ασθενείς με δυστονία ή με νόσο του Πάρκινσον, ενώ στις ΗΠΑ χρησιμοποιούνται και για την αντιμετώπιση της βαριάς κατάθλιψης που δεν ανταποκρίνεται στις στάνταρτ θεραπείες.
Η (ιδεο)ψυχαναγκαστική διαταραχή είναι μια αγχώδης ψυχική νόσος στην οποία οι ασθενείς έχουν ενοχλητικές εμμονές που μπορεί για παράδειγμα να περιστρέφονται γύρω τον κίνδυνο ατυχημάτων ή μόλυνσης από μικρόβια. Σε μια μάταιη προσπάθεια να απαλλαγούν από αυτές τις ανησυχίες, οι ασθενείς ακολουθούν ένα δικό τους επαναλαμβανόμενο «τελετουργικό», όπως το επαναλαμβανόμενο πλύσιμο των χεριών ή το συνεχές μέτρημα.
Η συσκευή Reclaim TBS της Medtonic λειτουργεί με μπαταρία όπως οι καρδιακοί βηματοδότες. Εμφυτεύεται κάτω από το δέρμα, είτε κοντά στον αυχένα είτε στην κοιλιά, και στέλνει ηλεκτρικά σήματα στον εγκέφαλο μέσω ενός καλωδίου που καταλήγει σε ηλεκτρόδια.
Τα ηλεκτρικά σήματα διεγείρουν και τα δύο ημισφαίρια έτσι ώστε να κατευνάσουν τις ψυχαναγκαστικές ιδέες.
Σύμφωνα με μελέτη που δημοσιεύτηκε στην επιθεώρηση Molecular Psychiatry, η ηλεκτρική διέγερση του εγκεφάλου προσφέρει λειτουργική βελτίωση και μείωση των συμπτωμάτων στα τρία τέταρτα των ασθενών που πληρούν τα κριτήρια για την επέμβαση.
Σύμφωνα με τη Medtronic, η οποία δοκιμάζει το σύστημα Reclaim και για την καταπολέμηση της κατάθλιψης, στην πλειονότητα των ασθενών η αξιολόγησε άλλαξε από τη «βαριά» στη «μέτρια» ή «ήπια» ψυχαναγκαστική διαταραχή.
Η συσκευή είχε λάβει έγκριση στις ΗΠΑ από το Φεβρουάριο.

Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου