ΠΕΝΘΟΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΔΟΛΟΦΟΝΗΜΕΝΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ (17χιλιάδες 1090-2013 )

ΠΕΝΘΟΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΔΟΛΟΦΟΝΗΜΕΝΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ (17χιλιάδες 1990-2013 )

Κυριακή 27 Νοεμβρίου 2011

Ο ΑΓΙΟΣ ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΟΝΑΣ ΞΕΚΙΝΗΣΕ.





                                                              
ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΙΣ 27 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΣ ΜΑΣ ΠΛΑΙΣΙΩΣΑΝ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ              ΑΝΟΙΧΤΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ   ΜΕ ΣΤΟΧΟ  ΝΑ ΜΗ ΚΟΠΕΙ ΑΠΟ ΚΑΝΕΝΑ ΠΟΛΙΤΗ ΤΟ ΡΕΥΜΑ
Δημοσιεύθηκε: Παρ Νοέ 25, 2011 1:43 pm    Θέμα δημοσίευσης: ΟΧΙ ΣΤΟ ΠΑΡΑΝΟΜΟ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟ ΧΑΡΑΤΣΙ 



 Δημοσιεύθηκε: Πεμ Νοέ 17, 2011 11:43 am    Θέμα δημοσίευσης: ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ! ΠΑΡΤΕ ΠΙΣΩ ΤΑ ΧΑΡΑΤΣΙΑ  

ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ! ΠΑΡΤΕ ΠΙΣΩ ΤΑ ΧΑΡΑΤΣΙΑ

ΕΠΕΙΔΗ η εισφορά του άρθρου 29 του νόμου 3986/2011 αφορά μόνο φυσικά πρόσωπα, τα οποία -σε αντίθεση με τα νομικά πρόσωπα- έχουν ήδη υπερφορολογηθεί είτε με μεγάλους φορολογικούς συντελεστές στο εισόδημα, είτε με την πληρωμή απαράδεκτα υψηλών συντελεστών ΦΠΑ και άλλων έμμεσων φόρων, κατά παράβαση της αρχής της αναλογικότητας που προβλέπει το άρθρο 4 παρ.5, σε συνδυασμό με το άρθρο 25 παρ.1 του Συντάγματος και της αρχής της ίσης μεταχείρισης που προβλέπει το αρθ. 4 παρ. 1 & 2, του Συντάγματος.



ΕΠΕΙΔΗ η παρ. γ της παρ.4 του άρθρου 29 του Ν 3986/2011, στην ουσία μας αποστερεί το δικαίωμα της παροχής έννομης προστασίας, κατά παράβαση του αρθ. 20 παρ 1 του Συντάγματος.



ΕΠΕΙΔΗ το εισόδημά μας έχει μειωθεί δραματικά, εξαιτίας των περικοπών μισθών και συντάξεων και της κρίσης χρέους για την οποία εμείς οι απλοί πολίτες δεν φέρουμε καμία ευθύνη, επειδή πληττώμεθα από ανεργία και συνεχείς ανατιμήσεις ειδών πρώτης ανάγκης, το όποιο νέο εισπρακτικό μέτρο εις βάρος μας αντίκειται στην Συνταγματικά κατοχυρωμένη αρχή του σεβασμού και της προστασίας της αξίας του ανθρώπου που αποτελούν πρωταρχική υποχρέωση της Πολιτείας (άρθρο 2 παρ.1 του Συντάγματος).



ΕΠΕΙΔΗ τα νέα εισπρακτικά μέτρα δεν επιβάλλονται ως αντιστάθμισμα κάποιας υπηρεσίας που προσφέρει το Δημόσιο ή ένας Δήμος και γι αυτόν ακριβώς τον λόγο δεν είναι «τέλη», όπως ψευδώς παρουσιάζονται, αλλά κεφαλικοί φόροι που θα καταλήξουν στις τσέπες των διεθνών τοκογλύφων, και επειδή έχουν χαρακτήρα ληστρικής επιδρομής κατά των χαμηλών εισοδημάτων και επιβάλλονται με πρωτοφανείς εκβιασμούς, είναι φόροι αντικοινωνικοί αλλά και αντισυνταγματικοί αφού επιβαρύνουν μια κατηγορία φορολογουμένων και μάλιστα ανεξάρτητα από τη φοροδοτική τους ικανότητα (κατά παράβαση του άρθρου 4 παρ.5).



ΕΠΕΙΔΗ δεν πρέπει και δεν μπορούμε, γι αυτό και αρνούμαστε να πληρώσουμε χαράτσια που μας γυρίζουν πίσω στην εποχή των Τούρκων πασάδων και των Ελλήνων κοτζαμπάσηδων, που ανέτρεψε η Ελληνική Επανάσταση το 1821. Ζητάμε από τον Δήμο Αθηναίων, τον κ. Δήμαρχο και όλες τις παρατάξεις του Δημοτικού Συμβούλιου να τοποθετηθούν πάνω στο πρόβλημα των δημοτών αλλά και να ακολουθήσουν το παράδειγμα του Δήμου Νέας Ιωνίας και πολλών ακόμα Δήμων που με αίσθημα ευθύνης και κοινωνικής αλληλεγγύης στηρίζουν έμπρακτα τους δημότες που αρνούνται να σηκώσουν τους αβάστακτους κεφαλικούς φόρους, όταν μικρά παιδιά λιγοθυμάνε από πείνα μέσα στα σχολεία.

ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΚΑΤΟΙΚΩΝ 6ου ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΟΣ

Δημοσιεύθηκε: Πεμ Νοέ 24, 2011 12:20 pm



ΤΑ ΜΑΤ ΕΠΙΒΑΛΟΥΝ ΤΟ ΧΑΡΑΤΣΙ!



Στις 8 το πρωί όταν ο αριθμός των συνδικαλιστών της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ που περιφρουρούσε την κατάληψη του κτιρίου πληροφορικής ήταν μικρός, τέσσερεις διμοιρίες ΜΑΤ επιχείρησαν να απωθήσουν τους καταληψίες με αποτέλεσμα να προκληθούν επεισόδια και να τραυματιστούν ορισμένοι εργαζόμενοι και απλοί πολίτες.



Η εντολή της επέμβασης δόθηκε απ’ αυτό το ανθρώπινο μηδενικό που ακούει στο όνομα Γιώργος Παπακωνσταντίνου ο οποίος μας πρόκοψε στο υπουργείο Οικονομικών και τώρα συνεχίζει το καταστροφικό του έργο ως υπουργός «Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής».



Γίνανε συλλήψεις καταληψιών που προσήχθησαν από την αστυνομία. Μεταξύ τους και ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ, Νίκος Φωτόπουλος αλλά και απλοί πολίτες που συμπαραστέκονταν στους απεργούς της ΔΕΗ.



Η ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ μετά τα επεισόδια αποφάσισε να προχωρήσει σε 48ωρη απεργία.



Στο κτήριο της Μεσογείων παραμένει αριθμός τεχνικών του τμήματος πληροφορικής της ΔΕΗ οι οποίοι έχουν μπλοκάρει το ηλεκτρονικό σύστημα «Ερμής» και αρνούνται να το επαναφέρουν.



Τελικά οι ΜΑΤατζήδες έχουν εξελίχθη σε σύγχρονους γενίτσαρους και γερμανοτσολιάδες. Σε πυορροούσα πληγή της χώρας. Τα εγκλήματα των πολιτικών κατά του ελληνικού λαού γίνονται δυνατά με την δική τους συνδρομή. Στηρίζουν τους καταπατητές των νόμων και του Συντάγματος και κάθε έννοιας δικαίου. Φέρουν όλη την ευθύνη για το εκβιαστικό και ληστρικό χαράτσι που επιβάλει η ανάλγητη τριμερής των Τσολάκογλου πάνω στους άνεργους, φτωχούς, χαμηλο-συνταξιούχους, ανήμπορους Έλληνες αλλά και στις δικές τους οικογένειες. Χαράτσι για λογαριασμό των ξένων δυνάμεων Κατοχής και των τοκογλύφων τους. Η οργή και το μίσος του ελληνικού λαού για το τελευταίο τους «κατόρθωμα» είναι βέβαιο ότι θα μεταμορφωθεί κάποια στιγμή σε καθαρτήριο πυρ και θα τους κάψει. Μαζί με τους κυρίους τους και εντολοδότες τους.  

Δημοσιεύθηκε: Δευ Νοέ 21, 2011 10:56 am    Θέμα δημοσίευσης: ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΔΙΑΚΟΠΗΣ ΡΕΥΜΑΤΟΣ  

ΚΑΤΑΛΑΒΑΜΕ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΕΚΔΟΣΗΣ ΕΝΤΟΛΩΝ ΔΙΑΚΟΠΗΣ ΡΕΥΜΑΤΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΦΥΓΕΙ ΚΑΜΙΑ ΕΝΤΟΛΗ ΔΙΑΚΟΠΗΣ                                                         ΣΕ ΚΑΝΕΝΑ ΣΠΙΤΙ
ΦΤΩΧΟΥ

ΑΝΕΡΓΟΥ
ΜΕΡΟΚΑΜΑΤΙΑΡΗ

ΜΙΚΡΟΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΥ

 Εργαζόμενες-οι,

Από την πρώτη ημέρα που η Κυβέρνηση του κυρίου Παπανδρέου ανακοίνωσε ότι θα μετατρέψει τη ΔΕΗ από υπηρέτη του λαού σε φοροεισπράκτορα και ότι θα χρησιμοποιήσει το αγαθό της Ηλεκτρικής Ενέργειας ως μοχλό εκβιασμού απέναντι στο φτωχό και τον άνεργο με τον πλέον σαφή τρόπο καταδικάσαμε αυτή την απαράδεκτη απόφαση και με έκτακτη Συνέντευξη Τύπου στις 16/9/2011 αναδείξαμε τις τραγικές επιπτώσεις που θα έχει αυτό το μέτρο τόσο στην κοινωνία αλλά και σε βάρος της ίδιας της ΔΕΗ.

Επειδή για εμάς ο ρόλος και η δράση του συνδικαλιστή δεν μπορεί να είναι ξεκομμένος από το τι συμβαίνει στην κοινωνία,

Επειδή για εμάς ο συνδικαλισμός είναι ιερή υπόθεση από την πρώτη στιγμή κάναμε γνωστό ότι με όλες μας τις δυνάμεις και με σύμμαχο και πρωτοπόρο την ελληνική κοινωνία αυτή την απαράδεκτη και ταυτοχρόνως εγκληματική απόφαση θα την εμποδίσουμε με όλες μας τις δυνάμεις.



Συγκεκριμένα, στη Συνέντευξη Τύπου είχαμε πει ότι με τον αγώνα μας θα παρέμβουμε σε 3 φάσεις προκειμένου να ακυρώσουμε αυτή την απαράδεκτη απόφαση.



Η πρώτη: Να εμποδίσουμε να φύγουν οι λογαριασμοί με το χαράτσι.

Η δεύτερη: εφόσον δεν τα καταφέρουμε στην πρώτη, να εμποδίσουμε να φύγουν οι εντολές διακοπής του ρεύματος σε όσους δεν θα έχουν πληρώσει το χαράτσι και



Η Τρίτη και η κυριότερη ότι με τα κορμιά μας, με τη φυσική μας παρουσία δίνοντας μάχη σώμα με σώμα στους δρόμους και τις γειτονιές όλης της χώρας θα εμποδίσουμε να κοπεί το ρεύμα στα σπίτια των φτωχών συνανθρώπων μας.



Όσον αφορά το τελευταίο σήμερα ανακοινώνουμε ότι σε εκατοντάδες πόλεις της χώρας, οι ομάδες περιφρούρησης σε συνεργασία με τα εργατικά κέντρα, Ομοσπονδίες, Σωματεία, Τοπική Αυτοδιοίκηση, Κοινωνικούς φορείς, Ενώσεις πολιτών, είναι έτοιμες και όπου ακόμα δεν έχουν συσταθεί είναι ζήτημα ημερών.



Συνεπείς με τα όσα είχαμε πει στις 13 Οκτώβρη επιχειρήσαμε να εμποδίσουμε την αποστολή των λογαριασμών.

 Τότε η διοίκηση βρήκε εναλλακτικές λύσεις.

 Σήμερα 20 Νοέμβρη και παρά την λυσσαλέα επίθεση που δεχθήκαμε από τα γιουσουφάκια του συστήματος μια ημέρα πριν φύγουν οι εντολές διακοπής του ρεύματος είμαστε εδώ στο μοναδικό σημείο, στο κέντρο από όπου φεύγουν οι εντολές διακοπής για όλη την Ελλάδα.



- Είμαστε εδώ γιατί ο ρόλος της ΔΕΗ δεν είναι ο ρόλος του φοροεισπράκτορα.



- Είμαστε εδώ γιατί το αγαθό της Ηλεκτρικής Ενέργειας δεν μπορεί να χρησιμοποιείται ως μοχλός εκβιασμού.



- Είμαστε εδώ γιατί αυτοί που ψήφισαν τον κατάπτυστο αυτό Νόμο δεν έκαναν καν τον κόπο να σκεφτούν «Μα ο άνεργος πως θα πληρώσει; Εμείς θα του κόψουμε και το ρεύμα;»

- Είμαστε εδώ γιατί αρνούμαστε να γίνουμε απάνθρωποι και εκτελεστές μικρών παιδιών και αρρώστων.

- Είμαστε εδώ γιατί σε εμάς δεν περισσεύει κανείς συνάνθρωπός μας.

- Είμαστε εδώ γιατί ακόμα κυλάει αίμα στις φλέβες μας.

- Είμαστε εδώ γιατί για εμάς οι άνθρωποι και οι ανάγκες τους είναι πάνω από τις αγορές.

- Είμαστε εδώ για να εμποδίσουμε να φύγουν οι εντολές διακοπής του αγαθού της Ηλεκτρικής Ενέργειας που χωρίς αυτό κινδυνεύουν ζωές και κανείς δεν μπορεί να ζήσει.

 Τέλος,

- Είμαστε εδώ γιατί δεν θέλουμε αύριο να ντρεπόμαστε.

 Την τιμή και την αξιοπρέπεια μας δεν θα την πετάξουμε στον υπόνομο.

 Από: http://www.genop.gr/

Τρίτη 22 Νοεμβρίου 2011

Η ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΗ ΕΚΤΡΟΠΗ ΠΑΡΑΤΕΙΝΕΤΑΙ ΕΠΙΣΗΜΑ ΚΑΙ ΠΕΡΑΝ ΤΗΣ 19 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ.

ΟΙ ΕΚΛΟΓΕΣ ΘΑ ΑΝΑΒΛΗΘΟΥΝ ΕΠ' ΑΟΡΙΣΤΟΝ.

Η  ΚΑΤΟΧΙΚΗ  ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΠΕΤΑΕΙ ΤΗΝ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΤΗΣ ΜΑΣΚΑ.

Η  ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑ ΤΩΝ ΑΠΟΙΚΙΟΚΡΑΤΩΝ  ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΕΔΡΑΙΩΝΕΤΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΣΥΜΠΑΙΓΝΙΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ.

Η ΚΑΤΑΒΟΛΗ ΤΗΣ ΕΚΤΗΣ ΔΟΣΗΣ ΗΤΑΝ ΑΠΛΩΣ ΤΟ ΠΡΟΣΧΗΜΑ.

ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΑ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ ΜΟΛΙΣ ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ.

ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ ΕΤΟΙΜΑΣΘΕΙΤΕ      ΓΙΑ ΤΟΝ       ΥΠΕΡ ΠΑΝΤΩΝ ΑΓΩΝΑ

ΠΑΡΑΘΕΤΟΥΜΕ  ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ,ΑΠΟ ΤΟΝ ΞΕΠΟΥΛΗΜΕΝΟ ΤΥΠΟ ,ΤΟΥ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑΤΟΣ    "ΛΑΜΠΡΑΚΗ".
     Σε σημείο αναφοράς για τις εκλογές -ή «ενδεικτική ημερομηνία» όπως την χαρακτήρισε ο πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος- φαίνεται να περιορίζεται η 19η Φεβρουαρίου, καθώς όλο και περισσότεροι αναγνωρίζουν πλέον ότι τα χρονικά περιθώρια είναι ασφυκτικά και η μεταβατική κυβέρνηση πιθανώς να μην μπορέσει μέχρι τότε να ολοκληρώσει το έργο της.
    Ο κ. Παπαδήμος, από το Λουξεμβούργο όπου συναντήθηκε με τον επικεφαλής του Eurogroup Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, μίλησε ξεκάθαρα για ενδεικτική ημερομηνία, τονίζοντας ότι «εκλογές θα γίνουν όταν η κυβέρνηση αυτή θα ολοκληρώσει τον στόχο που πρέπει να ολοκληρώσει».
«Αυτό που συμφωνήθηκε είναι ότι εκλογές θα γίνουν όταν η κυβέρνηση αυτή θα ολοκληρώσει τον στόχο που πρέπει να ολοκληρώσει. Δεν υπάρχει συγκεκριμένη ημερομηνία. Η ημερομηνία αυτή είναι ενδεικτική. Θα κάνουμε το παν για να ολοκληρώσουμε τους στόχους μας το συντομότερο δυνατόν και όταν γίνει αυτό θα προκηρυχθούν εκλογές» είπε ο πρωθυπουργός.
    Αλλά και από την Αθήνα, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος, κατά τη διάρκεια της συζήτησης στον Κοινοβουλευτικό Τομέα Εργασίας (ΚΤΕ) του ΠΑΣΟΚ, ερωτηθείς για τη δεσμευτικότητα της 19ης Φεβρουαρίου, είπε ότι «η συγκεκριμένη ημερομηνία είναι συμβατική, καθώς όσο καθυστερεί η εκταμίευση της 6ης δόσης και οι διαπραγματεύσεις υλοποίησης του PSI, θα πάει πίσω και η ημερομηνία των εκλογών».
    Ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος, μιλώντας το πρωί στον Βήμα 99,5 δήλωσε: «Είναι γνωστό σε όλους τους Έλληνες και τις Ελληνίδες ότι έχουμε 19 Φεβρουαρίου συμφωνημένη μια ημερομηνία. Λέω, όμως, και δεν υπάρχει λογικός άνθρωπος να μη συμφωνεί, από αυτή την ημερομηνία αν πάει κανείς λίγο μπρος, ή λίγο μετά δεν σημαίνει ότι αθετεί συμφωνίες, όταν μάλιστα αυτό προκύπτει εξ ανάγκης».
   Και η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας, Ντόρα Μπακογιάννη, μιλώντας στον ίδιο ραδιοφωνικό σταθμό, εκτίμησε: «Ο βίος αυτής της κυβέρνησης θα εξαντληθεί με την οριστική εφαρμογή της συμφωνίας της 26ης Οκτωβρίου, η οποία δεν είναι πιθανόν να έχει οριστικοποιηθεί ως τις 19 Φεβρουαρίου. Πιθανόν να χρειαστεί κανένα μήνα παραπάνω, εφόσον τα πράγματα εξελιχθούν ομαλά».
     Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης, μιλώντας στον Realfm, είπε αντιστοίχως: «Η 19 Φεβρουαρίου παραμένει ως μία προβλεπόμενη ημερομηνία εκλογών. Όμως ήδη μέχρι σήμερα, έχουμε χάσει 10 ημέρες. Το πρόγραμμα δεν μπορεί να βγει σε τόσο στενά χρονικά περιθώρια. Το βλέπω να πηγαίνει λίγο πίσω».
     Αλλά και η Νέα Δημοκρατία, που μέχρι πρότινος είχε επιμείνει στην συμφωνημένη ημερομηνία, φαίνεται πλέον να μην αποκλείει μία μικρή απόκλιση από αυτή. Ο εκπρόσωπος του κόμματος Γιάννης Μιχελάκης δήλωσε ότι η ομάδα Βενιζέλου, που γνώριζε τον οδικό χάρτη που θα ακολουθήσει η διαπραγμάτευση του PSI, συμφώνησε σε εκλογές στις 19 Φεβρουαρίου.
      Ο κ. Μιχελάκης πρόσθεσε όμως ότι «αν η διαδικασία καθυστερήσει, τότε θα το δούμε». Ο εκπρόσωπος της ΝΔ ξεκαθάρισε πάντως ότι σε καμία περίπτωση δεν μιλά για μεγάλη παράταση του βίου της, όπως, π.χ., προτείνει ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης.

Newsroom ΔΟΛ

Δευτέρα 21 Νοεμβρίου 2011

Έφυγε από την ζωή ο Καθηγητής Νεοκλής Σαρρής


Η Ελλάδα θρηνεί ένα Λαϊκό Αγωνιστή .


Την Τρίτη στις 3 το μεσημέρι από το Πρώτο Νεκροταφείο η κηδεία του καθηγητή Νεοκλή Σαρρή που έχασε τη μάχη με τον καρκίνο τα ξημερώματα σε ηλικία 71 ετών.

Ο Νεοκλής Σαρρής ήταν καθηγητής της Κοινωνιολογίας της Ιστορίας στο Πάντειο Πανεπιστήμιο.

Γεννήθηκε στην Κωνσταντινούπολη και ήταν απόφοιτος της Μεγάλης του Γένους Σχολής και ήταν πάντα παρόν σε όλους τους αγώνες του ελληνικού λαού για Δικαιοσύνη και Ελευθερία.

 Η αποβίωση ενός μεγάλου ανθρώπου

Τον Νεοκλή θα τον θρηνήσει η οικογένειά του και θα λείψει στο αμούστακο παιδί του. Θα λείψει και σε όσους από εμάς έτυχε να τον γνωρίσουμε από κοντά και νοιώσαμε την ανθρωπολογική του βαθύτητα, τη δύναμη του πνεύματός του και τον τίμιο και ακέραιο χαρακτήρα του. Θα λείψει όμως και από όσους τον γνώρισαν σαν πανεπιστημιακό δάσκαλο, σαν πνευματική μορφή και σαν μοναδικά εμβριθή γνώστη της τουρκικής εξωτερικής πολιτικής σε δύσκολα πεδία όπου η γνώση σπανίζει και οι γνώμες κυριαρχούν. Όλοι όσοι τον γνωρίσαμε θα θυμόμαστε αυτό που συνολικά ήταν: Μια μεγάλη ανθρώπινη μορφή και ένα σπανίζων είδος προικισμένου φορέα της μακραίωνης ελληνικότητας.



Δύο λόγια μόνο θα πω όπως τον γνώρισα ως ακαδημαϊκό, ως άνθρωπο και ως φίλο. Συναντηθήκαμε πριν δύο περίπου δεκαετίες, όταν εντάχθηκα στο Πάντειον Πανεπιστήμιο όπου και αυτός δίδασκε. Ακαριαία με εντυπωσίασε η ευθύτητά του, η ειλικρίνειά του, η καλοσύνη του και η βαθιά πρωτογενής και βιωματική συνάμα και ακαδημαϊκή γνώση της Τουρκίας. Επίσης ο μετριοπαθής του χαρακτήρας και η μετριοφροσύνη του. Συνδυασμός προτερημάτων που δεν συναντάς εύκολα. Περισσότερο με εντυπωσίασε το γεγονός ότι ακόμη και γι’ αυτούς που του επιτίθονταν ανελέητα και άδικα δεν ένοιωθε μίσος. Λίγη πίκρα μόνο, συμπάθεια για την κατάντια τους και ετοιμότητα να συζητήσει μαζί με όλους και για όλα.



Πιο καλά, αν όχι πολύ καλά, τον γνώρισα όταν έκανε την επιμέλεια του βιβλίου του Αχμέτ Νταβούτογλου, Στρατηγικό Βάθος. Η διεθνής θέση της Τουρκίας το οποίο εγώ μεν πρότεινα να κυκλοφορήσει στην ελληνική γλώσσα, πλην τη μετάφρασή του ο Νεοκλής επιθυμούσε διακαώς. Πέραν της γνωστής θέσης «να γνωρίσουμε τον αντίπαλό μας» οι λόγοι είναι βαθύτεροι. Πρωτίστως ήθελε οι συμπατριώτες του να ακούσουν από έναν κορυφαίο τούρκο ηγέτη και ακαδημαϊκό αναλυτή τα ίδια πράγματα που ο ίδιος επί δεκαετίες τους έλεγε, όταν ανάλυε την εξωτερική πολιτική της Τουρκίας.



Ο Νεοκλής Σαρρής εδώ και πολλές δεκαετίες πρόσφερε στους νεοέλληνες κάτι ανεκτίμητο: Μια βαθιά, μοναδικά εξειδικευμένη και απίστευτα ακριβής γνώση της διαδρομής, της συγκρότησης, του χαρακτήρα, της φυσιογνωμίας και του τρόπου σκέψης των Τούρκων. Λαό που όχι μόνο δεν μισούσε αλλά και που ένοιωθε πως, αν και βαθύτατα Έλληνας, ο ίδιος υπήρξε γέννημα θρέμμα της ταραχώδους, αντιφατικής και τραγικής πορείας του νεοτουρκικού κράτους. Μαζί τους μεγάλωσε, βίωσε την τουρκική κοινωνία και τις αντιθέσεις της και μελέτησε επιστημονικά τη συγκρότησή της και την εξέλιξή της. Τελικά, όπως οι περισσότεροι Έλληνες της Ανατολής ξεριζώθηκε και βρέθηκε στο νεοελληνικό κράτος. Είχε την πνευματική και ηθική δύναμη, εν τούτοις, να μην βλέπει εχθρικά τον τουρκικό λαό. Παρέμεινε φίλος με όσους τούρκους γνώριζε και επικοινωνούσε συχνά μαζί τους. Ο Σαρρής ουσιαστικά βίωσε απέραντα την αντιφατική συγκρότηση του νεοτουρκικού κράτους, την επικινδυνότητά του, την ποικιλόμορφη ανθρωπολογική σύνθεση της κοινωνίας του και τις τραγικές αντιθέσεις της αλλά και τις συγγένειες μαζί μας. Αναμφίβολα, ο Νεοκλής Σαρρής όσο κανείς άλλος ήταν σπάνιος γνώστης της διαφοροποιημένης ανθρωπολογικής δομής του λαού του νεοτουρκικού κράτους και των ιδιομορφιών της τουρκικής εξωτερικής πολιτικής.



Τα δύο τελευταία χρόνια και κυρίως στη φάση της επιμέλειας του Στρατηγικού Βάθους είχαμε πολύωρες συζητήσεις, οπότε και τον κατάλαβα βαθύτερα και πλατύτερα. Ο Νεοκλής Σαρρής, συνθέτοντας με μοναδικό και απαράμιλλο τρόπο βιωματική γνώση και ακαδημαϊκή γνώση, πολλές φορές μου εξιστορούσε τη διαδρομή των προπάππων του, της οικογένειάς του, των φίλων του στη Μικρά Ασία μέχρι και τον ξεριζωμό τους. Μεταξύ σοβαρού και αστείου του πρότεινα να του πάρω συνέντευξη για να γράψω την προσωπική και πολιτική βιογραφία του. Θα άξιζε τον κόπο γιατί ο Νεοκλής Σαρρής, πνευματικά, βιωματικά και γνωστικά, κυριολεκτικά ενσάρκωνε τη νεότερη ιστορία των νεοελλήνων.



Ο Νεοκλής μιλούσε πάντοτε ισορροπημένα, δίκαια, σωστά και με ακρίβεια που τσάκιζε κόκκαλα. Έλαχε να βρεθώ μαζί του με τούρκους φίλους του και συναδέλφους του. Με άφησε άφωνο ο σεβασμός των Τούρκων για τον Σαρρή. Τον θεωρούσαν τον καλύτερο τουρκολόγο. Αυτό όμως ήταν και το πρόβλημα στην προσωπική και ακαδημαϊκή παρουσία του στο νεοελληνικό κράτος. Τα εγχώρια καθωσπρέπει τρωκτικά, τα ίδια που τελικά κατέστρεψαν το νεοελληνικό κράτος, τον κτυπούσαν ασταμάτητα και ανελέητα. Μιλούμε για τα γνωστά σε όλους μας τρωκτικά στα ποικίλα πεδία της πολιτικής, της επικοινωνίας και της δήθεν επιστήμης που δεν ήθελαν μια τέτοια φωνή να ακούγεται. Το εγχώριο ξενοκρατικό σύστημα που υιοθετούσε μια καταστροφική κατευναστική στάση απέναντι στην Άγκυρα, δεν ήθελε να ακούγεται η φωνή του Σαρρή. Ανθρώπους όπως τον Σαρρή η συμβατική σοφία επιχειρεί πάντοτε να τους κλείσει το στόμα. Είναι όμως σαν να προσπαθεί κανείς να δέσει έναν γίγαντα με κλωστές. Δεν κατάφεραν να τον καταδικάσουν σε σιωπή. Μόνο δολοφονούσαν τον χαρακτήρα του νυχθημερόν και είναι αλήθεια μερικές φορές τον εκνεύριζαν. Ο Νεοκλής παρέμεινε πάντα ο ίδιος: Ένας εγγενώς ήπιος άνθρωπος, γεμάτος καλοσύνη για όλους, ταυτόχρονα δυνατός, αδέκαστος και ακλόνητος, κύρια έγνοια του οποίου ήταν να διατυπώνει απερίφραστα εδραία και αληθή επιχειρήματα και να μην αδικεί κανέναν.



Μεγάλες ανθρώπινες μορφές όπως ο Νεοκλής Σαρρής, όταν αποχωρούν από τον γήινο κόσμο, συνεχίζουν να είναι μαζί μας με το πνεύμα τους, την πανίσχυρη προσωπικότητά τους και τις βαθυστόχαστες αναλύσεις τους. Η επιβλητική παρουσία του Νεοκλή Σαρρή ήταν πάντα ζωντανή και δυνατή και έτσι θα συνεχίσει να είναι. Ο Νεοκλης Σαρρής θα είναι πάντα μαζί μας. Καλό ταξίδι Νεοκλή.



Παναγιώτης Ήφαιστος 19.11.2011

Κυριακή 13 Νοεμβρίου 2011

Δημιουργική αντίσταση στις μεθοδεύσεις της Νέας Παγκόσμιας Τάξης (VIDEO)


Με παγκόσμια ΜΗ-Συμμόρφωση!

 http://www.youtube.com/watch?v=SHj6i-ekquo&feature=player_embedded

http://www.youtube.com/watch?v=LFN4CTI2AIU&feature=player_embedded

http://www.youtube.com/watch?v=mDnPqKLhjuk&feature=player_embedded

Παπαδήμος, συνεργός του Σημίτη και δήμιος της Ελλάδας.


http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=3gUBHp5AhPQ

Πέμπτη 10 Νοεμβρίου 2011

ΟΛΟΚΛΗΡΗ Η ΧΩΡΑ ΒΟΜΒΑΡΔΙΖΕΤΑΙ ΕΔΩ ΚΑΙ ΜΕΡΕΣ ΜΑΖΙΚΑ ΜΕ ΧΗΜΙΚΑ


ΜΕΡΙΚΑ ΑΠΟ  ΤΑ  ΔΕΚΑΔΕΣ  ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΑ  ΣΕ  ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΑ  ΒΙΝΤΕΟ.

1.    6-Nov-2011, 17-20' - Chemtrails in Athens, Χημικοί αεροψεκασμοί Αθήνα

http://www.youtube.com/watch?v=iAd50lwkv6A&feature=player_embedded

2.Αεροψεκασμός που σταματάει .

http://www.youtube.com/watch?v=YJI0MwwoNSM&feature=player_embedded#!

3.αεροψεκασμοί Πάτρα 6/11/2011

http://anti-ntp.blogspot.com/2011/11/6112011.html

4.Σημερινοί αεροψεκασμοί στο Ηράκλιεο Κρήτης. (6/11/11 5.10μμ)

http://ellinikoistologio.blogspot.com/2011/11/61111-510.html

5.Σήμερα Κυριακή 6 -11-2011 όλο το μεσημέρι και το απόγευμα πραγματοποιούνται αεροψεκασμοί σε όλο τον ουρανό της Λαμίας και όλο τον ορατό από την πόλη ορίζοντα.

http://www.lamiareport.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=38811:2011-11-06-17-59-24&catid=61:2011-01-10-09-46-27&Itemid=69

6.Ερώτηση Ανατολάκη στη Βουλή για τους αεροψεκασμούς [1/11/2011]

http://begreek.eu/Content.asp?Code=099195

7.Πέμπτη, 3 Νοεμβρίου 2011

Ντοκουμέντα για τα chemtrails. Επειδή πολλοί αντιδρούν με "ανεξήγητο" τρόπο!

http://ellinikoistologio.blogspot.com/2011/11/chemtrails.html

8.Αεροψεκασμοί Λεμεσός 9-11-11

Και σε άλλες περιοχές της χώρας όπως στη Ρόδο ,τα Ιωάννινα,την Κομοτηνή,τη Θεσσαλία, έχουν γίνει επίσημες καταγγελίες.

Δείτε την τελετή των αποκαλυπτηρίων του ανδριάντα του Κυναίγειρου σε βίντεο.

Ο ΑΝΔΡΙΑΝΤΑΣ ΤΟΥ ΚΥΝΑΙΓΕΙΡΟΥ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕΤΑΙ
http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=qtvlyNt8k3M

Τετάρτη 9 Νοεμβρίου 2011

Στην Παγκόσμια μυστική ελιτίστικη κυβέρνηση ο Λουκάς Παπαδήμος!


Γράφει η Πόπη Σουφλή. Ζούμε μέρες απόλυτης παράνοιας, με μια κυβέρνηση απόλυτα υποταγμένη στα ξένα συμφέροντα, ετοιμάζεται να φέρει ως πρωθυπουργό τον Λουκά Παπαδήμο, πρόσωπο που συμμετέχει στην Τριμερη Επιτροπή μιας Παγκόσμιας Μυστικής ελιτίστικης κυβέρνησης. Και αυτό, με την νέα μορφή της.."κυβέρνησης εθνικής σωτηρίας" χέρι - χέρι με τον Αντώνη Σαμαρά. Μιλάμε για την απόλυτη... ΕΣΧΑΤΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ...

.Τα στοιχεία που πριν λάβαμε πριν λίγο από ανώνυμο αναγνώστη μας, τον οποίον και ευχαριστούμε δημόσια κι ας μην τον γνωρίζουμε, είναι συγκλόνιστικά. Δείτε τα ονόματα και βγάλτε τα δικά σας νοήματα.



Υ.Γ. Τώρα γίνεται αντιληπτό, γιατί ο τηλεοπτικός σταθμός SKY, προέβαλε με τόσο σθένος τον Λουκά Παπαδήμο...



Η ΤΡΙΜΕΡΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗ (TRILATERAL COMMISION) ΕΝΑ ΣΚΑΛΟΠΑΤΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΠΙΛΝΤΕΜΠΕΡΓΚ

Η ύπαρξη της ελιτίστικης αυτής οργάνωσης, της οποίας ηγούνται οι David και Laurance Rockefeller, είναι αναμφισβήτητη και δεν είναι αποκύημα κάποιας συνωμοσιολογικής θεωρίας. Πρωτοεμφανίστηκε το 1973 και από τότε μέχρι σήμερα, κάθε χρόνο, τα μέλη της, μια δράκα από τους πιο ισχυρούς και πλούσιους χρηματιστές, βιομηχάνους, βαρόνους των media και πολιτικούς από τη Βόρεια Αμερική, τη Δυτική Ευρώπη και την Ιαπωνία, συνέρχονται σ' ένα μυστικό κονκλάβιο και αποφασίζουν για τις τύχες του κόσμου. Ορισμένοι τους αποκαλούν "η μυστική κυβέρνηση", "το κατεστημένο", "η παγκόσμια ελίτ" .

Η ιδέα του Ροκφέλερ για τη δημιουργία της ...

επιτροπής, του προέκυψε αφότου διάβασε ένα βιβλίο του Μπρεζίνσκι (Zbignew Brzezinski) με τον τίτλο Βetween Two Ages (Ανάμεσα σε δύο εποχές), όπου πρότεινε μια πολύ μεγάλου εύρους συμμαχία μεταξύ της Βόρειας Αμερικής, της Δυτικής Ευρώπης και της Ιαπωνίας - εξ ου και ο όρος "Τριμερής"..



Στην κυβέρνηση Κάρτερ συμμετείχε ο Zbignew Brzezinski ως Σύμβουλος Εθνικής Ασφαλείας, ο άνθρωπος που θεωρείται πνευματικός πατέρας της Τριμερούς. Και επίσης οι «Walter Mondale, Cyrus Vance, Harold Brown W.Michael Blumenthal, Andrew Young κ.ά.

Σύμφωνα με τις φήμες οι τραπεζίτες και το ΙΜF (Διεθνές Νομισματικό Ταμείο) ενθαρρύνουν την καλλιέργεια και τη διάδοση των ναρκωτικών. Αυτός είναι μάλλον ο λόγος που η κουλτούρα των ναρκωτικών διαδόθηκε ευρύτατα μετά την απόκτηση του ελέγχου της αμερικανικής κυβέρνησης από την Τριμερή, επί Τζιμι Κάρτερ.



Πολλοί συνωμοσιολόγοι επίσης πιστεύουν πως τα μέλη της Τριμερούς, της Λέσχης Μπίλντερμπεργκ και του CFR αποτελούν ένα και μοναδικό δίκτυο της ελίτ που προωθεί την παγκοσμιοποίηση και αυτό είναι αλήθεια αν λάβουμε υπ’ όψιν μας την ομιλία του David Rockefeller στην συνάντηση της τριμερούς Επιτροπής τον Ιούνιο του 1991:

"Ευχαριστούμε το “Washington Post” το “New York Time”το “Time Magazine”και άλλες μεγάλες εκδόσεις, των οποίων οι διευθυντές είχαν παρευρεθεί στις συγκεντρώσεις μας και τήρησαν τις υποσχέσεις τους για διακριτικότητα, για σχεδόν 40 χρόνια. Αλλά τώρα, το έργο έχει γίνει πιο εξεζητημένο και είναι έτοιμο να προχωρήσει προς μία παγκόσμια κυβέρνηση. Η υπερεθνική ηγεμονία μιάς διανοητικής ελίτ σε συνεργασία με τους διεθνείς τραπεζίτες είναι, σίγουρα, προτιμότερη από την αυτοδιάθεση που εφαρμόστηκε στους περασμένους αιώνες. "

http://anti-ntp.blogspot.com/2011/11/blog-post_6106.html#more

Η Ελλάδα πρέπει να κηρύξει πτώχευση και να εγκαταλείψει το Ευρώ

 Με τους πιστωτές της να απαιτούν όλο και πιο δρακόντειες περικοπές στις δαπάνες και με την ανάπτυξη μια μακρινή ανάμνηση, ο Νουριέλ Ρουμπινί καλεί την Ελλάδα να επιλέξει την έξοδο από την ευρωζώνη.
"Η πρόσφατη συμφωνία τούμπας του χρέους που η Ευρώπη πρόσφερε στην Ελλάδα είναι απλά μια κομπίνα", δήλωσε ο Ρουμπινί σε ένα σχόλιο του στην εφημερίδ Financial Times της Τρίτης. "Εάν ληφθεί υπόψη το ζαχάρωμα στο χάπι, στο σχέδιο των πιστωτών η πραγματική μείωση του χρέους είναι σχεδόν μηδέν."
Το μεγαλύτερο πρόβλημα, κατά τη γνώμη του Ρουμπίνι, είναι η έλλειψη ανάπτυξης και ανταγωνιστικότητας, η οποία μπορεί να αντιμετωπιστεί μόνο με υποτίμηση του νομίσματος.

 "Η επιστροφή στο εθνικό νόμισμα και μια μεγάλη υποτίμηση θα μπορούσε να αποκαταστήσει γρήγορα την ανάπτυξη και την ανταγωνιστικότητα, όπως έγινε στην Αργεντινή και σε πολλές άλλες αναδυόμενες αγορές που είχαν εγκαταλείψει το νόμισμά τους στα μανταλάκια», είπε ο Ρουμπινί.
Οι αναλυτές της UBS (= διεθνής εταιρεία χρηματοοικονομικών υπηρεσιών που εδρεύει στην Ελβετία -Μ.Σ.) πρόσφατα υπολόγισε το κόστος της εξόδου από το ευρώ για ένα περιφερειακό μέλος της ευρωζώνης όπως η Ελλάδα θα μπορούσε να κοστίσει μεταξύ 40 έως 50% του ακαθάριστου εθνικού προϊόντος κατά το πρώτο έτος μόνο, αλλά ο Ρουμπίνι πιστεύει ότι η κατάσταση θα είναι διαχειρίσιμη -αν και με κάποιες σοβαρές απώλειες για τις τράπεζες της ευρωζώνης.

 "Για λίγο, οι εξωτερικές υποχρεώσεις της κυβέρνησης, οι τράπεζες στην Ελλάδα, και οι εταιρείες θα διαταραχθούν", προβλέπει ο Ρουμπινί. "Ωστόσο, αυτά τα προβλήματα μπορεί να ξεπεραστούν. Η Αργεντινή το έκανε αυτό το 2001, όταν τα χρέη της σε δολάρια μετατράπηκαν σε πέσος. Οι ΗΠΑ έκαναν κάτι παρόμοιο το 1933, όταν καταργήθηκε η ρήτρα χρυσού και το δολάριο υποτιμήθηκε."
Σύμφωνα με τον Ρουμπινί, τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα της ευρωζώνης θα χρειαστούν επανα-κεφαλαιοποίηση και στο ελληνικό τραπεζικό σύστημα θα πρέπει να επιβληθούν δρακόντεια μέτρα για να αποφευχθεί η κατάρρευση του και πιστεύει ότι αργά ή γρήγορα τα οφέλη για την Ελλάδα θα είναι καλύτερα από την από την κατάσταση που αντιμετωπίζει σήμερα η Αθήνα.

 Κατά τον Ρουμπινί "μέσω ονομαστικής και πραγματικής υποτίμησης, το μονοπάτι της εξόδου θα αποκαταστήσει την ανάπτυξη αμέσως, αποφεύγοντας μια δεκαετία-μακράς ύφεσης". Προειδοποιεί ότι μετάδοση σε χώρες όπως η Ιταλία και η Ισπανία είναι ήδη πραγματικότητα, και απαιτεί τη στήριξη ρευστότητας από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα ή το Ευρωπαϊκό Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας.
"Όταν ένας αποτυχημένος γάμος οδηγεί στο διαζύγιο, είναι καλύτερα να έχουμε κανόνες που κάνουν τον χωρισμό λιγότερο οδυνηρό και για τις δύο πλευρές", κατέληξε ο Ρουμπινί.

Δευτέρα 7 Νοεμβρίου 2011

ΠΑΠΟΥΛΙΑ, ΠΡΟΔΟΤΗ, ΑΛΒΑΝΕ

ΚΑΡΟΛΟΣ ΠΑΠΟΥΛΙΑΣ
 
Υπέγραψε λήξη του εμπάργκο το 1995 για τα Σκόπια.
Δήλωσε ότι οι ένδοξοι Αρβανίτες είναι Τουρκαρβανοί.
Δήλωσε ότι είναι Αλβανικής καταγωγής.
Υπέγραψε το 1987, ως υπουργός Εξωτερικών, την μονομερή άρση του εμπολέμου με την Αλβανία υπό την συνοδεία των συνθημάτων: <<ΠΑΠΟΥΛΙΑ, ΠΡΟΔΟΤΗ, ΑΛΒΑΝΕ>>.
Υπέγραψε το 1988 με τον Τούρκο Γιλμάζ να ΜΗΝ επεκταθεί η θάλασσά μας από τα 6 στα 12 μίλια ώστε να μπαίνουν οι Τούρκοι ανενόχλητοι στο Αιγαίο για ασκήσεις και για ψάρεμα.
Υπέγραψε Να μην καθορισθεί ΠΟΤΕ η ΑΟΖ.
Ακύρωσε την κυριότητα όλου του Αιγαίου.
Ακύρωσε στην πράξη τη Συνθήκη της Λωζάνης του 1923.
Προφανώς ο σημερινός Πρόεδρος της Δημοκρατίας είναι απλώς … συνονόματος του κ Καρόλου Παπούλια, που βρίσκεται από το 1974 στο κέντρο της πολιτικής ζωής της χώρας.
Είναι προφανώς απλώς… συνονόματος του πρώην υπουργού Εξωτερικών που για χρόνια καθοδηγούσε την εξωτερική πολιτική της χώρας άλλα και τις σχέσεις με την Ευρωπαϊκή Ένωση ( τα κονδύλια της οποίας τώρα ανακάλυψε ότι δεν χρησιμοποιήσαμε
σωστά..)
Είναι προφανώς απλώς … συνονόματος του ηγετικού στελέχους του ΠΑΣΟΚ, που κάποια στιγμή, εκεί στα τέλη της δεκαετίας του 80, οδήγησε την χώρα σε μια σειρά από σκάνδαλα, που κατέστρεψαν και το ΠΑΣΟΚ και την κοινωνία.
Είναι προφανώς απλώς … συνονόματος του υπουργού που έδινε <άτοκα δάνεια> σε πρώην πρωθυπουργό για να καλύψει την αγορά <του σκυλόσπιτου> κατά δηλώσαν αλλού συναδέλφου του στο υπουργικό συμβούλιο τότε.
Είναι προφανώς απλώς … συνονόματος του κεντρικού στελέχους του κυβερνώντος κόμματος, του ΠΑΣΟΚ, που συνέχισε και αύξησε την πρακτική της ΝΔ για ρουσφετολογικές προσλήψεις, διορισμούς και άλλα εκεί την δεκαετία του 1980.
Είναι προφανώς απλώς … συνονόματος, του ανθρώπου που ως υπουργός (άλλα και παλαιοτέρα ως στελεχώσου κινήματος) ήταν στα μέσα και στα έξω στο Καστρί, που αποτελούσε τότε την πηγή της εξουσίας και λίγο αργότερα ήταν από τους στενότερους ανθρώπους της επόμενης συζύγου του τότε πρωθυπουργού, η σχέση με την όποια (και τα όσα έγιναν εκείνη την περίοδο)  υσιαστικά κατέστρεψε την εικόνα του Α Παπανδρέου.
Είμαι βέβαιος λοιπόν ότι πρόκειται περί συνωνυμίας του Πρόεδρου Της Δημοκρατίας, με τον πολιτικό, βουλευτή και υπουργό, Κάρολο Παπούλια, που ήταν στην πολιτική ζωή της χώρας όλα αυτά τα χρόνια. Γιατί δεν εξηγείται αλλιώς η φράση που είπε το περασμένο Σάββατο κατά την εκδήλωση για την επέτειο της αποκατάστασης της Δημοκρατίας συμφώνα με την όποια <<Αν είμαστε ειλικρινείς, θα αναγνωρίσουμε ότι η ευθύνη για την Ελληνική παρακμή βαραίνει κυρίως την πολιτική τάξη, που έχει την υποχρέωση να καθοδηγεί τις εξελίξεις.>> Γιατί αν δεν πρόκειται περί συνωνυμίας, παράλληλα με αυτή την παραδοχή (αν την πιστεύει πραγματικά) ο πρόεδρος Κάρολος Παπούλιας θα έπρεπε να έχει υποβάλλει και την παραίτηση του, ως μικρή συμβολή (και συγγνώμη) στα όσα έκανε η πολιτική τάξη στην χώρα τα τελευταία χρόνια, όπως ο ίδιος παραδέχεται και δηλώνει προχθές.
Κάλλης Κων/νος, Ιστορικός

Τρίτη 1 Νοεμβρίου 2011

Η ΠΑΡΕΛΑΣΗ ΤΩΝ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΩΝ ΤΜΗΜΑΤΩΝ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ


ΜΕ ΔΙΚΗ ΤΟΥΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΕΔΩΣΑΝ ΤΟ ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΟ ΤΟΥΣ ΠΑΡΩΝ.

ΒΙΝΤΕΟ

http://www.inews.gr/143/parelasi-evelpidon-stin-thessaloniki.htm

http://www.tideon.org/index.php?option=com_content&view=article&id=2618:--28--2011--&catid=216:2010-03-06-21-48-23&Itemid=731

http://www.youtube.com/watch?v=ANwU-JbzETk

http://www.youtube.com/watch?v=1nctzX7AI80

http://www.youtube.com/watch?v=sGwj_ZYy02k

http://www.inews.gr/96/stratiotiki-parelasi-28-oktovriou-sti-thessaloniki-apo-ssas.htm